Rajesh Face avslutar karriären

Stall Kolgjinis Rajesh Face slutar tävla – och blir sällskapshäst.
- Nu väntar ett skönt pensionärsliv för hans del, skriver Adrian Kolgjini på twitter efter att ha strukit hästen från V75-tävlingarna i Oslo på lördagen.


Trefaldige miljonären Rajesh Face karriär är över.
Hästen var anmäld till lördagens gulddivision men ströks ur loppet.
Adrian Kolgjini på twitter: "Rajesh Face struken i dag. Vi väljer även att avsluta karriären för honom. En mer karismatisk travare får man leta efter. Nu väntar ett skönt pensionärsliv för hans del och vi kan bara minnas tillbaka på några av hans brutala prestationer de senaste åren. Tack för allt Rajesh".
Rajesh Face segrade i 16 av 70 starter i karriären och sprang in en bit över tre miljoner kronor. Hästen var med i ett försök till Elitloppet 2018 men galopperade bort sig, Största prissumman i ett och samma lopp kom i Oslo Grand Prix 2018 där hästen slutade trea och tjänade 381
000 kronor.

"Garanterat vunnit derbyt"
Rajesh Face slutade femma i Svenskt Travderby 2017.
- Han hade garanterat vunnit derbyt om han inte hade galopperat från start. Han gjorde ett oerhört lopp då. Han har gjort många fantastiska lopp. Även om han är snäll och underbar på sitt sätt så har han ett jäkla temperament. Det har varit problemet genom åren, att han varit lite för vass, sa Lutfi Kolgjini till Travronden på lördagen.
Familjen Kolgjini söker ett bra hem till valacken för ett fortsatt liv som sällskapshäst.

Publicerad lördag 13 november 2021.