Per hoppas kunna stjäla guld

Han tror att det blir svårt att rubba den stora favoriten i Svensk Uppfödningslöpning.
Men inför gulddivisionen andas han optimism.
- Utgångsläget kan inte vara bättre, säger hemmatränaren inför V75® på Jägersro.


Lördagens huvudnummer på Jägersro är Svensk Uppfödningslöpning (V75-4). Tvååringsloppet har körts sedan 1926 och är Sveriges äldsta klassiska löpning. Per Nordström har vunnit de två senast upplagorna, med Revelation och Islay Mist Sisu, men trots att hans duo Sommerbrise och Julia Sisu har visat stor talang och startar med fina utgångslägen tror han inte att stallets segersvit förlängs i år.
- Jag hoppas att mina hästar ska lyfta sig lite grann till finalen men även om de springer 13-blankt så tror jag att Tetrick Wania har en 12-blankt tid i sig och då rår vi inte på den, den är huvudet högre än de andra, säger Jägersrotränaren i podden V75®-lördag hela veckan.

"Läget kan inte vara bättre"
I veckans gulddivision, Meadow Prophets Minne, tror Per Nordström på bättre chans. Där startar han formstarke Harran Boko (V75-3) som senast avslutade starkt som fyra från svårt läge i gulddivisionen i Eskilstuna. Den här gången lottades han till innerspår bakom startbilen över 2
140 meter.
- Drömläge! säger Per Nordström.
- Jag tror nog att jag kommer att prova i ledningen. Det finns ingen anledning att inte prova. Han har toppform, läget kan inte vara bättre och det är hemmabana. Jag vill väldigt gärna köra i ledningen. Full distans står han absolut.
I V75®-lördag hela veckan får tränare ibland värdera sina hästar på en skala från ett till tio. Och det är inte segerchansen utan den förväntade prestationen som värderas. Tio är bästa prestationen hittills i karriären och ett är den sämsta.
- Senast var han kanske en åtta och han håller sig nog där nu, runt åtta- åtta och en halv. I slutet av maj nästa år, då ska han ha en tia, säger Nordström och avslöjar därmed att han hoppas på Elitloppet med både fyraårige kulltoppen Önas Prince och Harran Boko.
- Tanken är ju det kanske och det vore trevligt.
Men först väntar en lördag fylld av spänning och fina lopp på Jägersro.

Publicerad tisdag 16 november 2021.