Dubbelseger, spräckt nolla och skräll

Dubbelseger för Joakim Lövgren, Dante Kolgjini spräckte en segernolla och en storskräll av I Hope You Dane. Det stack ut under fredagskvällens tävlingar.


Skrällen först. Victor Rosleff körde I Hope You Dance till ledningen, fick bestämma tempot och stack sedan bara undan i en snabb avslutning.

– Nej, jag är inte alls överraskad, sa tränaren Aron Virestedt. Det har strulat en del, men nu fick han visa hur bra han egentligen är. 

Dubbelsegrare Lövgren var en annan som var nöjd:

– Det är en bra dag. Det är lättare att köra när man känner att hästarna är i form.

Det började med Fantom Godiva som trots ett besvärligt utgångsläge tidigt satt i ledningen. Sen var han bara överlägsen.

– Idag fick han sina villkor, tidigare har han haft bekymmer bakom hästar.

Men när Lövgren kunde lotsa honom till ledningen var det som en ny häst, han lämnade resten av fältet en bra bit bakom sig.

– Nu visade han vad han kan. Och det var något sånt här som vi trodde redan när han började starta.

Och på tal om formtopp så dundrade Divane Godiva hem tredje raka vinsten.

– Jag tror inte att hon har varit i bättre form, sa Lövgren sedan hon klarat av en tuff öppning och sedan att gå först i den tuffa vinden.

– Det är ingen bluff där ute. I motvinden sliter det rejält i dressen och hjälmen.

Men vinden bekymrade inte det minsta utan Divane Godiva tågade bara undan.

– Tidigare sprang hon och kände efter, så fick hon en lidnersk knäpp derbyhelgen och avslutade strålande. Sen har hon gått fyra riktigt bra lopp.

Förklaring?

– Vi började träna henne tuffare, I somras byggde jag en ny backe och hon är nog den som tränat mest där. Hon känns helt enkelt piggare och gladare.

Isco Boko är egentligen bäst över tre varv, men med passande tempo och en perfekt styrning av Fredrik Pedersen blev det en enkel seger.

– Vi börjar hitta rätt med balansen på honom. Så här många felfria lopp i rad har han nog aldrig gjort.

Salvator Mundi har hittat en hysterisk formtopp, efter 26 lopp utan segar så drog han bara undan i ledningen för Dante Kolgjini.

– Det har tagit tid, men han är bra. Jag tror att det kan räcka på lördagarna (V75) också, sa Dante.

Christoffer Eriksson har härdat Protector Tile i V75 och den hårdheten visade han vid en lätt seger. Och planen är förstås V75 igen.

– Så fort vi har poäng så det räcker…

Publicerad söndag 21 november 2021.