Åkte till Jägersro och vann 360 000

Den årliga travresan till Jägersro slutade i glädjeyra för Bosse Carlsson som lyckades få in alla sju rätt och spela in över 360 000 kronor med hjälp av ”Vass eller Kass”.
- Under sista loppet stod jag och hoppade och studsade på restaurangläktaren så att alla tittade på mig. Hjärtat slog i 190, berättar han med ett skratt.


 

Varje år brukar den 66-årige Karlshamnsbon tillsammans med tre kompisar ta en weekend i Malmö när storloppet C.L. Müllers Memorial avgörs. Resan gör gänget för pengar som de under året spelat in på trav och sedan sparat. I år förgylldes travresan av en storvinst som Bosse kunde jobba in på plats. Årets vinnare av loppet, Extreme, var en av två spikar på systemet som lämnats in för 540 kronor.
- Det var otroligt spännande när sista loppet gick. Extreme tog ledningen från start och drog sedan iväg från fältet sista biten. Det enda jag kunde tänka under hela upploppet var "bara han inte galopperar, bara han inte galopperar".
Som tur var höll travet hela vägen för singelstrecket och efter vinsten var stämningen på topp.
- Vi satt kvar i restaurangen och jag bjöd laget runt. Det var många andra vid borden runt omkring, både bekanta, men även okända människor som kom fram och grattade. Det var en härlig känsla och stämning!

Fick med två storskrällar genom "Vass eller kass"
Bosse är varje vecka en trogen följare av "Vass eller kass", tipsprogrammet där en expertpanel bedömer favoriterna på V75®. Den här veckan hade han delvis programmet att tacka för storvinsten.
- Vi kom ner till Malmö på fredagskvällen och de andra gick och tog en öl, men jag satte mig i ett hörn med mina hörlurar och lyssnade på "Vass eller kass" istället. De andra pikade mig om att jag var tråkig och sa att jag skulle vara med dem istället. Men jag ville höra programmet. Och det var tur för det hjälpte mig, berättar Bosse.
Expertpanelen Peter Andersson, Leon Hallén och Daniel Olsson utsåg Ture L.A. till omgångens bästa spik samt varnade för skrälldragen Ovation L.A. och Hurricane Silas.
- Jag spikade då Ture L.A. tillsammans med Extreme som jag själv kollat in. Jag gillar Thomas Uhrberg och han hade höga förhoppningar om spets och slut. Och sedan tog jag med de två vinnande skrälldragen på lappen också.

Frun Gitt följde spänningen hemifrån
Bosses fru var inte med på travresan, men fick ändå vara med på ett hörn. Innan sista loppet skickades systemet hem till Gitt Carlsson.
- Vad ska jag med lappen till frågade hon? Vinner tvåan i sista vinner vi över tvåhundra tusen svarade jag! Så hon följde sista loppet hemma och ringde sedan och bara skrek i telefonen, berättar Bosse.
- Han sitter varenda lördag och tittar, och vi brukar säga till honom "måste du verkligen sitta varje lördag?" Men nu ska jag aldrig mer klaga. Han ska få sin stund, flikar en glad Gitt in.
I helgen är det återigen dags för Jägersro att hålla i V75 och Bosse väljer att gå emot strömmen.
- Jag kommer att gardera den stora favoriten 2 Tetrick Wania i V75-4 där både 1 Sommerbrise och 9 Urban Africa åker med på mitt system.
- Spikas gör 1 Harran Boko i V75-3. Han är startsnabb och kommer troligen ta ledningen. Sedan hoppas jag att han stannar där hela vägen.

Publicerad lördag 20 november 2021.