Hittade sin vinnare på annons – nu jagar de andra raka vinsten

Amy Ludvigsson och syster Anna tittade på annonsen i en månad de där dagarna hösten 2019. Sen tog de modet till sig och körde till Ballingslöv för att titta på fyndet.


De föll direkt.

Och Christian Drottmar, säljaren, insåg direkt att bättre hem kan nog inte hästen få.

Så börjar storyn om skrällvinnaren Miracle Gift och systrarna Amy (19 år) och Anna Ludvigsson (22 år) som är doldisar bland Jägersros tränare.

Från början fanns det islandshästar där på gården i Havberg strax utanför Skurup. Men när Anna började jobba på Brodda Stuteri fick hon upp ögonen för travhästar. De blev sugna på att köra och en häst inhandlades, det gav mersmak och systrarna kollade in annonser på Hästnet. Och då fanns ju den där annonsen. En trevlig häst, inte så långt borta och dessutom med en rimlig prislapp.
– Ja, han var ju inte så dyr.

Och affären blev lite av en win-win-situation eftersom Christian Drottmar kände att det blev ”rätt”.
– Jag insåg direkt att hos de tjejerna får han det bra. Och det var egentligen viktigast för mig, att Miracle Gift kom till ett bra hem.

Men säg den saga som inte innehåller lite dramatik. Mircle Gift hade en blödning i ett ben, fick vila några månader och det dröjde ett tag innan de kunde träna sitt nyförvärv. Sommaren 2020 satte de igång på allvar och han kvalade in för tävling igen i slutet av september.

Träna förresten. Från islandshäst till tävlingstravare är steget rätt långt. Varifrån kommer kunskapen?
– Vi bor granne med Sören Bertilsson [han med hästarna som heter Havbergs]. Våra hagar gränsar till varandra så vi fick hänga med honom och lära oss. Han har tagit hand om oss, tipsat oss och finns där hela tiden om vi undrar något.

Efter det konceptet, tillsammans med egna idéer, byggdes hästen sakta upp. Stora hagar hemma, träningsarbeten inne på Jägersro och möjligheten att träna på Broddas banor där båda systrarna jobbar har lagt grunden.
– Vi har ju jättefina träningsmöjligheter.

Via Amanda Johansson lärde de också känna Tyler Mifsud som kört hästen i samtliga startar. Under de 1,5 år som de haft hästen har de byggt upp ett eget litet nätverk och kikar vi på resultaten inser vi snabbt att de gör något väldigt rätt. Nioårige Miracle Gift har gjort fyra starter för systrarna Ludvigsson med raden: 3-2-4-1.

Succé alltså i den senaste starten då Miracle Gift bara flög till ledningen, fick dra i hårt tempo och när Hannibal Face (snackhäst från stall Kolgjini) skulle avgöra så sträckte bara Miracle Gift på sig och vann på 13,7 full distans – nytt rekord.
– Vi var överlyckliga i bilen hem. Men så mycket firande blev det inte eftersom vi skulle upp och jobba morgonen efter.

Vi ser Miracle Gift på banan igen på onsdag, i det femte loppet, med Tyler Mifsud i sulkyn.

Och framgångarna med Miracle Gift har gett mersmak. I höstas köptes det nu sjuåriga stoet Easy Copi till stallet och hon förbereds för start.
– Jag hoppas att det inte ska dröja så länge innan vi ser henne på banan också.

Lite roligt med Miracle Gifts seger – hans andra i karriären – är att i loppet efter vann Gravity Pace. Ägd och tränad av Christian Drottmar som sålde Miracle Gift.
– Helt enkelt en jätterolig kväll.

Publicerad måndag 15 mars 2021.