Tinter vann lottningen – Kolgjini från spår sex och nio

Lottningen till Breeders Coursefinalen lyckosam för Sybille Tinter och okey spår för Kolgjiniduon.


Sybille Tinter var alldeles lyrisk sedan hennes Okira Bo vunnit Breeders Courseuttagningen på Solvalla tillsammans med Björn Goop.

– Det här är det största jag varit med om och jag har aldrig varit med i ett så’n stor final tidigare, sa Tinter som är något av vårens stjärnskott inom svenskt trav.

Nu fick hon nästa positiva kick, vid lottningen till Breeders Coursefinalen fick hennes Okira Bo – återigen tillsammans med Björn Goop – innerspåret.

Vi noterar också att Alessandro Gocciadoro, som har två hästar i finalen, väljer att köra Cronos Degli Dei medan han överlåter Cash Maker till Örjan Kihlström.

Adrian Kolgjini har också kvalat in två hästar och låter pappa Lutfi ta hand om Aquarius Face som startar från spår sex medan Adrian själv kör Akilles Face från spår nio.

En debutant i de stora sammanhangen är den unge dansken Victor Rosleff. Det är Jerry Riordan som satt upp Rosleff på Lilliannes Love som han också kvalade in.

Rosleff inledde sin karriär hos Axel Jacobsen på Charlottenlund, har jobbat hos Peter Untersteiner i Sverige men kör nu på heltid. Och det är väldigt passande att Victor får köra sin första stora final just på Solvalla under Elitloppshelgen. Victor’s morfar var den legendariske danske tränaren Walter Kaiser Hansen som var tvåa i Elitloppet 1980 med My Nevele – knappt slagen av Ideal du Gazeau.

Startlistan, 2140 meter

1 Okira Bo, Björn Goop

2 Lukaku di Quattro, Henna Halme

3 Nette's Ensio, Iikka Nurmonen

4 Cronos Degli Dei, Alessandro Gocciadoro

5 Love You Too, Micha Brouwer

6 Aquarius Face, Lutfi Kolgjini

7 Carloforte Font, Rick Ebbinge

8 Mellby Jinx, Erik Adielsson

9 Akilles Face, Adrian Kolgjini

10 Gigi Barosso, Robin Bakker

11 Cash Maker, Örjan Kihlström

12 Lilliannes Love, Victor Rosleff

Förstapris: 1 000 000 kr.

Publicerad söndag 23 maj 2021.