Per Nordström: ”Han är precis där jag vill ha honom”

Tidigt, tidigt i tisdags morse gick Önas Prince det sista, tuffa, jobbet inför lördagens start i Kungapokalen. Tränaren Per Nordström hade ställt den egna väckarklockan på sex!


– Jag visste att det skulle bli regn, så han fick gå sitt jobb innan det började regna och han fick också ett perfekt underlag, berättar Per.

Körde du fort?

– Nja, sådär lagom. Nu gäller det bara att konservera formen.

Det hörs på Per att han är väldigt nöjd, hästen är – i alla fall på förhand – precis där Per vill ha honom. Det har blivit någon extra vilodag efter försöken, hovarna är sparade tanken är barfota runt om och allt andas optimism.

– Givetvis är det optimalt med barfota och ett bra startspår.

Per berättar också att han tidigare i veckan fick ett samtal från Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melander som tyckte att Per skulle starta Önas Prince i Elitloppet.

Men Per skakar på huvudet och säger:

– Visst har jag en bra häst, men det skulle inte vara rätt. Planen är, om det går väl i Kungapokalen, att ladda honom mot Sprintermästaren. Sen är säsongens tredje mål givetvis Derbyt på hemmaplan.

Med Brambling struken i finalen är Önas Prince nere på tredjespår medan Wild West Diamant hamnat på innerspår.

– Vad jag sett av den så får den nog inte så kvick den första biten att den kan försvara ledningen, funderar Per utan att avslöja någon taktik.

– Jag har en startsnabb häst så jag kör ju till lite från början så får vi se. Sen är det bara att hoppas att vi slipper otur, det är alltid tufft i en final så det behövs så lite för att det ska misslyckas.

Jägersro representeras också av Castillo, tränad av Tomas Malmqvist, i finalen av Kungapokalen. Han kvalade in som trea och får slå ur underläge den här gången tillsammans med kusken Anders Eriksson.

Publicerad fredag 7 maj 2021.