Breeders Course: Holländsk skräll i finalen

Love You Too och unge talangen Micha Brouwer svarade för en jätteskräll i finalen av Breeders Course. Det var Love You Too’s första seger i karriären och givetvis var det Micha Brouwer’s största seger.


– Det är klart att jag är överraskad, sa tränaren Paul Hagoort som följde skrällen från hemmet i Holland.

Egentligen var det inte meningen att Love You Too skulle vara med i finalen. Han startade mest i försöket för att det skulle bli ett lopp, han tog en andraplats på träningsbalans.

– Det är en fin häst, men vi tyckte inte att han var riktigt färdig.

Efter andraplatsen i Wolvega körde Hagoort ett jobb med hästen och då provade han att rycka alla skorna. Och det blev succé.

– Han fungerade mycket bra på den balansen, så efter ett samtal med ägaren så beslutade vi att åka till Stockholm.

Micha Brouwer, en 20 år ung talang som jobbat för Hagoort sedan september, kvalade in hästen och därför fick han chansen i finalen.

– En duktig kille som vunnit många lopp för mig den sista tiden, säger Hagoort. Det är ju hans största seger, han har aldrig kört i ett sånt stort lopp tidigare.

Men Micha Brouwer visade inte några nerver, hittade ryggen på Aquarius Face (Lutfi Kolgjini) och kunde sitt kvar till slutet av sista sväng. Och över upploppet gled Love You Too bara ifrån till en lätt seger. Love You Too hade tjänat knappa 5000 euro inför finalen, nu fick han nästan 100 000 euro på ett bräde. Segertiden 1.12,9/2140 meter skäms inte heller för sig.

Bakom vinnaren svarade Cash Maker (Örjan Kihlström/Alessandro Gocciadoro) för en stark avslutning. Aquarius Face fullföljde bra som trea medan favoriten Mellby Jinx (Erik Adielsson/Svante Båth) hade lite trafikproblem från sitt svåra utgångsläge. Vi noterade också att Akilles Face (Adrian Kolgjini) galopperade i slutsvängen med gott om krafter kvar.

Knappt har vi hunnit hämta andan förrän andra serien för de treåriga hästarna drar igång.

Här har ni den serien.

16:e juni: Solvalla

1 juli: Åby

3 juli: Milan

4 juli: Berlin

13 juli: Jägersro

Final:

27 juli: Jägersro.

Publicerad söndag 30 maj 2021.