Tova Bengtsson: "Det kändes som att köra Formel 1"

– Jag fick hålla i mig i kurvorna. Det kändes som att köra Formel 1, otroligt häftigt.

Tova Bengtsson, en av Sveriges främsta och mest framgångsrika montéryttare, var helt lyrisk efter att ha vunnit Junimontén med Dynamite Light.


Det var full fart till ledningen, stenhårt tempo och när Ibeliveinamerica närmade sig klev Dynamite Light bara undan till en lätt seger.

– Han bara stack undan när jag ryckte tussarna, fortsatte Tove och funderade sedan:

– Jag undrar om jag ridit så fort över full distans tidigare (segertiden var 1.12,8).

Carl–Otto Göransson ligger bakom tränararbetet tillsammans med dottern Tuva som också äger Dynamite Light.

Trots att det handlade om en vanlig tisdagskväll fick vi njuta av en hel del fina prestationer.

Peter Untersteiner gästade som vanligt frånHalmstad och hade med sig en Adde S H i toppform. Direkt till ledningen och sedan bra tempo hela vägen.

– Målsättningen var ju att ta ledningen och det lyckades, idag vann han sedan bekvämt, sa Peter.

Efter en lite trög inledning av säsongen har nu Adde S H formen riktigt på topp och Peter var öppen med den framtida matchningen.

– Det blir rikstoton så fort poängen räcker för att komma med i loppen. Jag tror att han duger bra i Silverdivisionen, speciellt i ledningen över kort distans.

Conrad Lugauer hade flera fina hästar till start under kvällen, men att det vara Benedict Lux som skulle vinna var kanske lite överraskande.

– Marc [sonen Marc Elias] trodde att det skulle passa bra att rycka skorna. Vi provade och det blev som en helt ny häst.

Trots bakspår på tillägg rundande Benedict Lux klungan, från dödens reglerade han sedan hela fältet.

– Det är en snabb häst med bra styrka, nu flöt också travet mycket bättre så det känns riktigt intressant, sa Lugauer.

Till sist några rader om Ken Ecce som har en fin träffprocent när han gästar Jägersro. Han visade upp 3-årige Game on Butcher som via ett starkt slutvarv vann ett högklassigt 3-åringslopp.

– Jag visste inte riktigt hur bra de svenska hästarna var, men jag visste att jag hade en fin häst. Jag har väl förhoppningar om att han ska kunna vara med i lite större lopp framåt sommaren.

Ecce vann även med Remus Eck som tränas av Tomas Malmqvist och fick se egentränade Diesel DK ta en andraplats i ett ungdomslopp tillsammans med Lee Nimåker.

– En bra kväll, sammanfattade Ken Ecce.

 

Publicerad tisdag 15 juni 2021.