Rackham den sportsliga höjdpunkten

1.10,2.
Rackham imponerade stort första gången han testade sprinterdistans. Tillsammans med tränaren Christoffer Eriksson svarade han för fredagens sportsliga höjdpunkt. Från andra ytter rundande han till en seger med ”halva” upploppet.


– När jag kände att han öppnade så bra på Solvalla så provade jag att anmäla till ett sprinterlopp. Jag anade ju att det skulle passa bra.

Visst var han gynnad av att det gick så fort första halvvarvet (1.08,8/500 meter), men när Rackham fick löpa ut så rundade han hela fältet och satt i ledningen in i sista sväng.

– Det här är ju en häst för lördagarna. Han är stor, men börjar nu växa i sin kropp så jag har förhoppningar om att det finns en hel del utveckling kvar i honom.

Så räkna med att Rackham (ägd av ett gäng Malmöprofiler) kommer att bli en följetong på V75 under sommaren.

 

Christoffer vann också med Gaie des Brumes som tränas av Johan Lejon. Här var det mer styrka än snabbhet. Utvändigt ledaren större delen av loppet och sedan var det bara att köra.

– Det var en fin häst, stark och rejäl. Jag hade nog lite sparat i mål också.

 

 

Hemmalaget tog annars för sig bra. Thomas Uhrbergs fina stallform ser ut att hålla i sig. Nu satte han dit starke Henri Sisu.

– Det är klart att jag mådde rätt bra när de körde väldigt fort där framme. Det var nog en förutsättning för att vi skulle kunna vinna då min häst egentligen är mer stark än snabb.

Notera också vilken prestation som Breidabliks Kahlua svarade för, trots en stentuff öppning höll hon till andraplatsen. Där kan ni ha en ”nästagångare”.

 

 

Tävlingsdagen avslutades sedan med en seger för Ola Samuelsson och Teton Specialhonor. Kanske inte det värsta loppet, men Teton Specialhonor har utvecklats för varje start.

– Nu underlättade det förstås att det var en del galopper, men min går till mål och idag räckte det.

Ola har dessutom Teton Nikkis Man till start på V75 på Mantorp. Tre raka segrar sedan hästen kom till Samuelsson.

– Jag tycker inte att min ska vara helt borta. Streckar man 3–4 stycken så ska han nog med, tipsar Samuelsson.

 

 

Till sist noterar vi också att publiken äntligen var tillbaka på Jägersro och det syntes på leendena hos de segrande kuskarna att det var uppskattat.

– Även om det ännu inte får vara så många så händer det något. Lite tillrop och liv. Det är härligt, sa Johan Untersteiner efter sin vinst med Le Adonai.

Publicerad fredag 4 juni 2021.