Ny storloppsvinst för Per Nordström

Treåriga jättetalangen Islay Mist Sisu blixtrade till ledningen och stegade sedan undan till enkel seger när den 50:e upplagan av Guldstoet avgjordes på Axevalla.


Per Nordströms helg blev en klang och jubelföreställning. På lördagen åkte han till Mantorp med Önas Prince och vann dagens huvudnummer Ina Scots Ära. På söndagen gästade han Axevalla med Islay Mist Sisu och vann på nytt dagens största lopp, Guldstoet med ett förstapris på 350 000 kronor. Precis som Önas Prince snabbstartade Islay Mist Sisu till ledningen och sedan släppte hon ingen konkurrent in på livet. Vid upploppets början lättade Per Nordström på tömmarna och då svarade hans högkapabla sto med att lämna sina förföljare.
– Hon var väldigt, väldigt fin. Jag kände att hon var lite rappare i benen i dag och att formen satt där, sa Jägersrotränaren om hästen som i fjol vann Svensk Uppfödningslöpning och av allt att döma kommer låta höra om sig under lång tid framöver.
Även Timo Nurmos-tränade Rihanna W.I. förtjänar toppbetyd. Hon hamnade sist från sitt dåliga utgångsläge men flög fram över upploppet och nådde fram till andraplatsen.

Publicerad söndag 6 juni 2021.