Kolgjini och Lugauer siktar på finalen

Conrad Lugauer och Adrian Kolgjini har två av huvudrollerna vid Breeders Coursuttagningen på Åby på torsdag. Båda har ambitionen att kvala in till den prestigefyllda finalen på Jägersro i samband med Hugo Åbergs Memorial den 27 juli.


Om vi börjar med Lugauer så har han en spännande häst i Manual Flight, ni minns kanske att det var den som såldes på Internetauktion för 1,6 miljoner och sedan ringde de nya ägarna till Lugauer och sa att han skulle få hästen i träning. Manual Flight hade börjat med två raka segrar hos Svante Båth och fortsatte med tre starter för Conrad Lugauer där den senaste var i finalen av Svensk Uppfödningslöpning.

Inför den finalen betygsatte Lugauer hästen:

– Det handlar om en härlig individ som kommer att bli riktigt bra som 3– och 4-åring. Han är stor och hade som 2-åring inte alla muskler.

Nu har han fått en rejäl vinterträning och är redo för en bra prestation direkt.

A Perfect Face, Adrian Kolgjinis bidrag, försökte kvala in till E3 i sin senaste start, men galopperade bort sig från ett besvärligt utgångsläge. Det är en häst som inte haft någon tur i inledningen av karriären, men som har visat fart de gånger hon har fungerat.

Startlista, Turin, onsdag, 1600 meter

1 Cobra, Alessandro Gocciadoro

2 Cambogia, Massimiliano Castaldo

3 Cardenas Baba, Pietro Gubellini

4 Ciel Joyeuse, Andrea Guzzinati

5 Capitan Harlock, Andrea Farolfi

6 Charleston Bar, Santo Mollo

Startlista Åby, torsdag,1640 meter

1 Amazing Hazel, Johan Untersteiner

2 A Perfect Face, Adrian Kolgjini

3 Lilliannes Love, Carl Johan Jepson

4 Southern Mazzarati, Per Oleg Midtfjeld

5 Manual Flight, Conrad Lugauer

6 Correct W.F., Robert Bergh

7 Lucifer Boko, Christian Sejer

De två främsta Breeders Coursehästarna kvalar in till finalen på Jägersro. Från försöket på Åby har inte Southern Mazzarati och Correct W F möjlighet att kvala in till finalen. Från försöket i Turin är det bara Cobra som är anmäld till Breeders Course.

Återstående försök

4 juli: Berlin

13 juli: Jägersro

Final

27 juli: Jägersro

Publicerad tisdag 29 juni 2021.