Inför V75: Per har taktiken klar

Per Nordström har aldrig varit hetare som travtränare.
På lördag när Färjestad kör V75® och E3-finaler har han kvalat in två hästar.
- Jag tycker att bägge ska räknas, dom känns jättefina för dagen, säger Jägersrotränaren.


Per Nordströms satsning på unga hästar har verkligen slagit väl ut. Förra året vann Islay Mist Sisu Svensk Uppfödningslöpning och i år har Önas Prince vunnit Kungapokalen och Ina Scots Minne och är landets hetaste fyraåring för tillfället.
Det är inte bara Önas Prince som lyser i stallet. På lördag har stall Nordström kvalat in två hästar till E3-finalerna, Good Vibes i stoavdelningen och Felix Orlando i avdelningen för hingstar och valacker. Det är de treåriga hästarnas första riktiga elddop i år.
- Det är ju dom här loppen man går för och det känns bra att ha kvalat in bägge som vi provade och jag ser verkligen fram emot lördagen, säger Nordström.
Good Vibes har visat att hon tillhör de bättre treåriga stona och hon var igång redan som tvååring och vann tre lopp på fem starter och sprang in drygt 600 000 kronor.
- Det är en hedershäst som sällan eller aldrig gör oss besvikna. Jag var helt nöjd med henne i kvalet och jag tror att hon är minst lika bra den här gången. Hon har säkert nytta av att ha mer rutin och hårdhet än flera av konkurrenterna. Jag hoppas det blir tempo på loppet. Good Vibes kommer att tävla barfota runt om för första gången och visst tror jag på chans.

Tar spets!
Startade som tvååring gjorde även Felix Orlando och han slutade trea i Svensk Uppfödningslöpning och även han sprang in drygt 600 000 kronor. I år har han startat fyra gånger och vunnit två lopp och inte slutat sämre än tvåa någon gång.
- Honom är jag också väldigt nöjd med för dagen. I kvalet travade han 1.10,9 sista 1300 meterna och det går inte att begära mera. Han känns jättefin i träningen efter det och jag tror och hoppas att han växlar upp lite till på lördag.
Per Nordström berättar att han även har ett vasst vapen till finalen.
- Jag tar spets! Felix Orlando är ruskigt startsnabb och jag är säker på att ingen tar ledningen från oss och givetvis kör jag där. Jag har en häst som är lika bra som någon annan och även han har kanske lite mer hårdhet än flera av konkurrenterna. Jag kommer inte att göra några ändringar på honom.
Hur står det till med Önas Prince?
- Det är bara bra och allt har gått som planerat hela året. Vi siktar på Sprintermästaren med honom och det ska bli fantastiskt spännande att testa honom där. Han har alla kvalitéer en topphäst ska ha och han kommer att springa fort.

Publicerad onsdag 30 juni 2021.