Gocciadoro favorit att kvala in till finalen på Jägersro

Planen från i vintras håller.
Cash Maker åkte från Italien till Sverige med Breeders Course som det stora målet. Han blev tvåa bakom jätteskrällen Love You Too (bilden) i finalen under Elitloppshelgen och nu tar han sats mot den andra finalen för 3-åringarna. Och den finalen avgörs på Jägersro den 27 juli.


– Jag var väldigt nöjd med honom, sa tränaren Alessandro Gocciadoro efter andraplatsen i finalen då han travade 1.13,1 över 2140 meter från ett tufft utgångsläge.

Då fick han 500 000 SEK för sin andraplats och nu är alltså tanken på att dryga ut den summan. Tillsammans med Örjan Kihlström, Örjan kör hästen för fjärde gången i rad, håller vi Cash Maker som favorit i det första uttagningsloppet, avgörs på Sovalla kommande onsdag, till den andra finalen för de 3-åriga Breeders Coursehästarna.

Cash Maker är en I ett femtontal hästar som Gocciadoro har i sin svenska filial på Söderby Gård strax norr om Stockholm. Normalt håller Gocciadoro till i Noceto (nära Parma) i Italien, men han gillar möjligheterna med den svenska travsporten och har gått en kurs för utländska tränare för att få svensk licens.

– Svensk travsport är den mest intressanta i Europa och jag gillar verkligen att tävla i Sverige med mina hästar.

Men Gocciadoro ska inte räkna med en friplats till finalen. Visserligen har Chopin Gar dragit ett sämre utgångsläge, men Timo Nurmos har höga tankar om sin häst. Och i uttagningen till förra finalen var Cash Maker bara halva längden före Chopin Gar.

Den tredje hästen som har möjlighet att ta en plats i finalen på Jägersro är Ambrosius. Han har ännu inte visat samma klass som de två vi redan nämnt, men vi noterar att hans storebror Pucks Bounce var två i tvåårsfinalen 2019 – slagen av Kuyt F Boko.

After Work US och Asteroid är båda födda i USA och därmed inte startberättigade i finalen medan Indigo Sisu, Cocco B F C samt Callisto inte är anmälda till Breeders Course och missar därmed chansen att kvala in till finalen på Jägersro där 700 000 SEK väntar vinnaren.

Startlistan 1640 meter autostart 

1 Ambrosius, Erik Adielsson

2 Indigo Sisu, Ulf Ohlsson

3 Cash Maker, Örjan Kihlström

4 After Work U.S., Thomas Uhrberg

5 Asteroid, Björn Goop

6 Cocco B.F.C., Rikard N Skoglund

7 Callisto, Vincenzo Gallo

8 Chopin Gar, Jorma Kontio

De två bäst placerade Breeders Coursehästarna kvalar in till finalen på Jägersro den 27 juli där 700 000 kr väntar vinnaren.

Återstående kval

1 juli: Åby

3 juli: Milan

4 juli: Berlin

13 juli: Jägersro

Final:

27 juli: Jägersro

Publicerad torsdag 10 juni 2021.