Gelati Cut inbjuden till Åbergs

Han vann ett av försöken i årets Elitlopp, han var fyra i finalen på 1.09,2 – trots att han satt fast med sparade krafter bakom Vivid Wise As.
Nu blir Gelati Cut den förste att få en inbjudan till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.


– Det känns alltid bra att inleda med ett starkt internationellt kort, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Gelati Cut är en femårig hingst som tränas i Frankrike av Romain Christian Larue, han har senaste halvåret körts av Gabriele Gelormini och presenterade sig för första gången för den svenska publiken med en fjärdeplats i Paralympiatravet på Åby. Då var Gelati Cut med i en riktigt hård öppning, men fullföljde sedan så starkt att han fick en inbjudan till Elitloppet där han vann sitt försök och var sedan fyra i finalen.

– Jag uppskattar verkligen att tävla i Sverige och jag ser verkligen fram mot Åbergs, säger tränaren Romain Christian Larue.

Tanken är att Gelati Cut inte ska starta något mer innan Åbergs, utan tränas för att ha bästa möjliga form till storloppet. Sen är planen att gå vidare till Åby och Åby Stora Pris ett par veckor senare.

– Det känns skönt att arbetet med Åbergs är igång, fortsätter Ahlkvist. Jag har flera mycket intressanta hästar på gång, men form är färskvara och vi vill verkligen bjuda publiken på bästa möjliga startfält.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 17 juli och St Michel i Mikkeli den 18 juli att få en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 27 juli.

Publicerad måndag 14 juni 2021.