Flemming Jensen kom till Jägersro med fem hästar – han vann med tre av dem och sken sedan ikapp med solen denna heta julikväll.

– Det var en riktigt bra afton, sa han med ett brett leende sedan han vunnit Åbergs Nästa med trotjänaren Tycoon Conway Hall.


Tycoon Conway Hall var alltså bäst i det lopp som på förhand såg ut att vara vikt för Racing Mange, men efter en rivig inledning i tredje/fjärdespår satt Jensen i ledningen. En smart tempominskning mitt i loppet gjorde att det fanns krafter kvar den sista biten.

– Det var roligt att han fick vinna. Han har haft bra form en tid,  men inte riktigt haft någon tur i loppen. Nu gick det hans väg.

Men det höll på att gå illa. Från ingenstans – eller i alla fall tredje invändigt - kom Stoletheshow flygande den sista biten.

– Den såg jag aldrig, men mållinjen räddade oss, sa Flemming.

blobid0.jpg

Racing Mange fick gå den tunga vägen utvändigt ledaren och hade aldrig med segerstriden att göra.

Sen satte också Flemming Jensen dit Eenymeenyminymoe som fick gå utvändigt ledaren det sista varvet, men ändå var klart bäst över upploppet.

– Avslappnad och fin idag, var omdömet.

Den tredje vinsten grejade Even Steven som gick en rejäl avslutning i spåren, men även där hade Jensen en aning tur eftersom Bramante Ors gick ”dubbelt så fort” som alla andra över upploppet – men fick lossa sin speed aningen för sent.

Tre segrar till Jensen och två till Stefan Persson. Först satte han dit Jogga In som han fått låna av Johan Untersteiner och sedan fortsatte Persson med Johan Svensson’s Don’t Be Shy.

– Jag chansade lite från start och körde istället för att krångla till det och försöka backa mig loss. Nu kunde vi slinka ut och när jag sedan fick ta över ledningen var det enkelt. Johan hade gjort några justeringar som fungerade väldigt bra och Don’t be Shy vann enkelt, sammanfattade Persson.

Thomas Uhrberg tog sin dagsseger med Envy Secret som kom bra till från start, trots 20 meters tillägg och som sedan tog hand om ledningen mitt i loppet.

– Jag tror det är viktigt för henne att hon har tätkänning, sen spelar distansen inte så stor roll, funderade Uhrberg.

Johnny Takter inledde tävlingarna med Helena Burmans Warrior’s Tale som ledde varje meter.

– En trevlig och välutbildad häst, sa Johnny. Han gjorde precis vad jag bad om och var en fin debutant.

Markus Waldmüller styrde Västerbo Tramp till Lugauerstallets dagsseger när Conrad själv var på en kortare semester,.

– Vi var väl lite fundersamma på hur han skulle fungera bakifrån, men det gick bra och när han fick löpa på blev det väldigt enkelt.

Tävlingsdagen avslutades av en gammal profil; förra proffstränaren Staffan Nilsson skrällde med egna Mezzio V.M.

– Vi har börjat träna henne lite lättare och det har gett resultat. Hon har gjort ett par bra starter här på slutet och eftersom hon är så kvick så kunde vi enkelt ta hand om ledningen.

Staffan är amatör numera och tränar tre hästar.

Nästa tävlingsdag är den 20 juli och då lottas startfältet till Hugo Åbergs Memorial.

Det var fel på målkameran i lopp 1, därmed saknas detta målfoto.

Publicerad tisdag 13 juli 2021.