Revansch för Seventh Heaven

Seventh Heaven tog revansch i E3 Consolation.
Det treåriga stoet svarade för en femstjärnig insats för Erik Adielsson.
- Hon hade inte gjort bort sig i finalen. Det här var verkligen en riktig åktur, sade Erik Adielsson.


Färjestad inledde helgens dubbeltrav och V64 med att köra E3 Consolation på fredagskvällen.
Seventh Heaven, tränad av Christoffer Eriksson på Jägersro, var snabbast från start i E3 Consolation för de treåriga stona tillsammans med Erik Adielsson. Efter en snabb inledningen fick Adielsson dämpa farten lite innan han drog på för fullt sista varvet och Seventh Heaven vann lätt på vassa 1.12,2/2140 meter autostart.
- Det var en häst som verkligen studsat framåt av uttagningsloppet och hon var bra då och inte långt ifrån finalen. Nu är banan väldigt snabb, men hon springer styvt 1.10 sista varvet och har en ljus framtid. En behaglig häst att köra och gör det riktigt lätt för mig som kusk, fortsatte Adielsson.
I E3 Consolation för hingstar och valacker svarade Down Under, tränad av Robert Bergh, för en mäktig insats för Rikard N Skoglund. Favoriten Larry Wood stack till ledningen och fick hålla ett måttligt tempo. Down Under kördes tidigt fram utvändigt och på upploppet stod det och vägde och kort före mål klev Down Under förbi med en halv längd.
- Jag vet att det är en fin häst och han är stark. Han visade fin inställning och jag gick upp och kände på Larry Wood 700 kvar för att se vad han hade för ess i leken. Min var strået vassare i dag, sade Rikard N Skoglund.

Lady Beluga bäst i Diamantstoets final
Joakim Lövgren fick snabb revansch efter förlusten med Larry Wood. I Diamantstoets final visade sig Lady Beluga att hon är svårslagen i ledningen. Lövgren körde till ledningen efter 500 meter och när tilläggshästarna började röra på sig på sista långsidan ökade Lady Beluga farten och var sedan aldrig i förlustfara.
- Inte lätt för alla som frågat mig om tips i veckan. Jag var ganska uppgiven då jag tyckte att tilläggshästarna stpd så bra till, men jag vet inte vad hon är gjord av. Hon kom till start som fyraåring och detta är som en saga. Jag fattar ingenting. Den här hästen är den största överraskningen i min karriär, sade Joakim Lövgren.

Publicerad lördag 3 juli 2021.