Mats Ahlkvist: "Ett häftigt uttagningslopp"

En italiensk stjärna, en holländsk stjärna, en vindsnabb Kolgjinihäst och ett par heta uppstickare.

Det sista uttagningsloppet i Breeders Course, inför finalen under Åbergskvällen, ser minst sagt spännande ut.

– Häftigt, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist om tisdagskvällens uttagning. Jag tror att det gömmer sig en och annan blivande stjärna bland de här hästarna.


Alessandro Gocciadoro kommer till Jägersro enbart för att köra Colibri Jet. Kanske inte en helt lättkörd häst och knappast någon spetskandidat från innerspåret – men han imponerade stort när han vann den tunga vägen senast.

Paul Hagoort skickar upp två hästar från Holland och så här långt är det Let It Be VP som imponerat mest. Han är obesegrad i år och var klart före stallkamraten Cartesio när de möttes senast. Let It Be VP kommer att köras av Micha Brouwer som skrällvann säsongens första Breeders Coursefinal med Love You Too.

– Let It Be VP är en fin häst som gjort allt rätt i år, snabb i benen men kanske inte supersnabb från start, säger Hagoort.

Från hemmalaget utmanar i första hand Akilles Face och Adrian Kolgjini. Akilles Face (bilden ovan) är vindsnabb, men har haft problem att hålla ordning på benen. Nu är stallsnacket uppåt och hästen ska vara stabilare.

Förutsättningarna är glasklara; de två främsta hästarna anmälda till Breeders Course kvalar in till finalen den 27:e juli där 700 000 kronor väntar vinnaren.

Startlistan 1640 meter

1 Colibri Jet, Alessandro Gocciadoro

2 Let it be V.P., Micha Brouwer

3 Dariole, Johnny Takter

4 Cartesio, Robin Bakker

5 Black Fire, Gustav Johansson

6 Akilles Face, Adrian Kolgjini

7 Cubalibre Jet, Wim Paal

8 Great Friction, Jörgen Lorentzen

9 Dowhatyoudodowell, Jeppe Juel

Publicerad måndag 12 juli 2021.