Kolgjini och Lugauer till final

Både Adrian Kolgjini och Conrad Lugauer är klara för finalen av Breeders Course på Jägersro.

Segerlös fram till uttagningsloppet till Breeders Course 3 years old 2021 second final. Då visade A Perfect Face sin klass.


– Det har dröjt alldeles för länge för henne att få vinna, men nu hade vi ett bra läge och då fick hon visa hur bra hon är, kommenterade kusken och tränaren Adrian Kolgjini.

A Perfect Face är inte stor, hennes mamma Gabra Boko var ännu mindre, men det finns ett stort hjärta i hästen. Nu såg hon fin ut redan innan loppet Adrian serverade sin häst ett perfekt lopp i rygg på ledaren. In på upploppet klev hon enkelt förbi på open stretch och säkrade en finalplats.

– Det ska bli riktigt spännande. Planen var ju att ta en plats i finalen som vi har på hemmaplan och det känns skönt att det lyckades.

Lopp_06_02.jpg

Bakom A Perfect Face fullföljde Manual Flight starkt som tvåa för Conrad Lugauer.

– Han hade tränat bra inför det här, men vi var medvetna om att det kanske fattades lite eftersom han inte startat på länge. Nu tror jag att han kommer att vara vassare till finalen.

I onsdags avgjordes det ett uttagningslopp i Turin. Bara en häst var anmäld till Breeders Course och det var Cobra, tränad av Alessandro Gocciadoro. Nu fick han nöja sig med en fjärdeplats efter att ha tappat stilen den sista biten.

Breeders Coursefinalen avgörs den 27 juli i samband med Hugo Åbergs Memorial och 700 000 kr väntar vinnaren.

Publicerad torsdag 1 juli 2021.