Gul kusk ska sätta färg på Åbergs

Gul kusk kommer att sätta färg på Åbergskvällen.

Alessandro Gocciadoro har fått en inbjudan till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.

Det handlar Alrajah One som funnits hos den italienske stortränaren i drygt ett halvår.


– Alessandro berättade att den här är minst lika bra som Vivid Wise As, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Och här får vi en häst som inte är synad mot vår elit.

Och ni minns väl att Vivid Wise As, som Gocciadoro jämför Alrajah One med, vann ett försök och slutade tvåa i finalen av årets Elitlopp.

– Alrajah One passar också perfekt över miledistansen, sa också Gocciadoro efter vinsten med Colibri Jet i Breeders Courseförsöket i tisdags.

Alrajah One är kanske inte välkänd för den breda allmänheten, men inledde sin karriär med tre segrar på fem starter som 2-åring. Som 3-åring vann han det italienska derbyt och när han sedan i september 2020 flyttades till Gocciadoro tog han klivet in i den internationella eliten vilket gett flera stora segrar.

# Gran Premio Continentale.

# Premio d’Europa.

# Gran Premio Freccia d’Europa.

I Premio d’Europa var det Örjan Kihlström som körde då Gocciadoro själv satt bakom Axl Rose och efter den imponerande vinsten i Gran Premio Freccia d’Europa spekulerades det om en start i Elitloppet – men då hade Gocciadoro redan fått en inbjudan till Vivid Wise As.

Nu får den svenska publiken för första gången uppleva 5-årige Alrajah One och det blir andra gången som han visar upp sig utanför Italien. Första utlandsresan slutade med en tredjeplats bakom Aetos Kronos och Gelati Cut på Vincennes.

– Ett spännande inslag i Åbergs, säger Ahlkvist som dessutom lovade att han har fler intressanta hästar på gång inom den närmaste tiden.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 17 juli och St Michel i Mikkeli den 18 juli att få en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 27 juli.

Publicerad onsdag 14 juli 2021.