Danmark inledde Åbergskvällen

Det var mycket internationellt och skånskt under Åbergskvällen.

Och det började med en dansk seger då Hnokki Speed vann Kolgjini Sales Auction Race. Och det var inte någon bluffseger, tuff öppning och sedan utvändigt. ledaren.


– En såhär bra häst har du aldrig haft, sa också kusken Birger Jörgensen till tränaren Jan Friis efter andra raka vinsten.

Men det handlade en hel del om skånska hästar också. Miss Silver, ägd i Oxie, vann Vittsjöborgs stolopp efter ledning hela vägen. Och kusken Björn Goop var imponerad.

– Hon öppnade bra och sedan fick hon springa på i sitt tempo, det kändes bra hela vägen.

Det fortsatte sedan med Eight Hour, tränad av Jägersros Björn Lindblom, som tillsammans med Kevin Oscarsson vann efter ett drömlopp. Rygg ledaren och perfekt lucka.

– Hon kändes fin hela vägen, jag valde att gå ner invändigt eftersom jag inte trodde att vi skulle kunna vinna utvändigt. Hon kändes fin hela vägen och i sista sväng började jag få upp hoppet. Sen växlade hon tempo bra när vi fick luckan.

Per Nordström visade sedan upp Harran Boko i lysande författning. Ledningen kort efter start, lugnt en bit och sedan stack han bara undan.

– Han kändes jättefin, det är en ren fröjd att köra en sådan häst, berömde Harran Boko som bara dansade undan.

Tillbaka i Danmark sedan. Billi Time och Flemming Jensen gick först i tredjespår sista 700 och ingen kom i närheten av Jensens tuffing.

Rick Ebbinge och Jeroen Engwerda är ofta på besök på Jägersro med fina hästar. Indigo öppnade snabbt och satt i ledningen redan i första kurvan. Sen var vinsten aldrig hotad.

– Det är en jättefin häst och jag förstod att min bästa chans att vinna loppet var att ta ledningen och det lyckades ju, sa Ebbinge.

Om två Gocciadorosegrar och Åbergs kan du läsa på annan plats, men det blev två ytterligare hemmasegrar på V75.

Joakim Lövgren hade lånat ut Oscar L A  till Örjan Kihlström och han gjorde inte något misstag. Snyggt framlotsad och när upploppet nalkades kom Oscar LA flygandes en bit ute i banan.

– En jättefin häst, så det blev väldigt fint, sa Kihlström.

V75–omgången avslutades med en säker seger för MT Oscar – tränad av Tomas Malmqvist. Ledningen, ett passande tempo och segern blev säker.

– En otroligt skön seger, sa kusken Ken Ecce och syftade på att duon blev diskade i ett liknande lopp senast.

Nu fick de revansch i klassiska Malmö Stads Pris.

Den magiska kvällen, vilken fin stämning det var på publikplats, med att Jaap van Rijn vann överlägset med Kansas Dream – tränad av Hugo Langeweg Jr.

Publicerad tisdag 27 juli 2021.