Coktstile och Kontio tar plats i Åbergs

Född i Norge, ägd i Italien, just nu uppstallad i Sverige och med en kusk född i Finland.

Cokstile är verkligen ett internationellt inslag i Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.


– Jag är väldigt tacksam för inbjudan, hälsar ägaren Renato Santese. Jag hoppas och tror att vi kommer med en häst i absolut toppform.

Italienaren Renato Santese är verkligen en traventusiast, följer sina hästar mycket intensivt och han kommer också att flyga upp till Malmö för att vara på plats när Cokstile ska försöka vinna Åbergs.

Cokstile tränas på Mattia Orlandos svenska filial i Halmstad och i Åbergs kommer Jorma Kontio att köra den internationella stjärnan.

Cokstile är välkänd för de flesta. Inledde som unghäststjärna i Norge där han vann Derbyt och den största meriten får Elitloppsvinsten 2020 anses vara. Då var han visserligen tvåa i mål, men fick vinsten i efterhand då Propulsion fråntogs förstaplatsen. Cokstile söker också lite revansch i Åbergs, han var tvåa bakom Double Exposure förra året.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 17 juli och St Michel i Mikkeli den 18 juli att få en inbjudan. Sedan tidigare har Calle Crown, Very Kronos, Who’s Who och Alrajah One tackat ja till en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 27 juli.

Publicerad fredag 16 juli 2021.