Campo Bahia reser till USA 16:e augusti

Snart är Campo Bahia tillbaka på tävlingsbanan – i USA.
Conrad Lugauers stjärntravare har inte setts i lopp ännu i år men beger sig inom kort över Atlanten för nya äventyr.


Undrar du var Campo Bahia tagit vägen? Hästen har inte startat i år, senast vi såg till honom på banan var i Halmstad i juli förra året. Men inom kort lär sexåringen höra talas om sig igen. Alla förberedelser är nämligen gjorda för en resa till USA och ett nappatag med de bästa amerikanska travarna.
- Han ska flyga till USA den 16 augusti. Han känns jättefin och alla förberedelser är gjorda. Just nu väntar vi bara på att vi ska få grönt ljus för ett arbetstillstånd för skötaren, det är ju fortfarande lite pandemitider, säger tränaren Conrad Lugauer till ATG Live-studion och fortsätter:
- Hästen har jobbat tungt under en period nu och han ser fantastiskt fin ut. Samtidigt har jag också börjat studera mina konkurrenter lite. Det känns häftigt, för jag vet vilken häst som jag har; det här blir skitkul. Milebanorna kommer gynna Campo Bahia, dels startsystemet som är mer dynamiskt än här i Sverige och dels att de håller rätt högt tempo i loppen och det gynnar naturligtvis en häst som har så ordentligt med kraft i kroppen, det är det som jag tror kommer vara jättebra för hans del.

Ska vara i toppform till Breeders Crown
Enligt planerna får vi se Campo Bahia göra årsdebut under Kentucky Futurity-meetinget på The Red Mile i början av oktober. Sedan är huvudmålet med USA-resan finalen i Breeders Crown som körs några veckor senare.
- Det är tre lopp som vi siktar på. Först Allerage Farms Open som körs i Kentucky i oktober, lite som en genomkörare och så ska han ha toppform till Breeders Crown som körs på Meadowlands den 30 oktober. Därefter finns det en final i TVG Open (20 november reds.anm.) också, men det kan kanske komma lite tätt inpå vintermeetinget, eftersom vi siktar på Paris med hästen senare i vinter.

Publicerad onsdag 28 juli 2021.