Aronia vann loppet i starten

Thomas Uhrberg träffade starten, körde framåt direkt och satte Aronia i ledningen. Det avgjorde förmodligen loppet.

– Det såg ut som om det fanns en chans att jag skulle få ta över och när jag sedan fick köra ett lugnt förstavarv kändes det bra.


Aronia klev undan i ledningen, men blev tufft utmanade av favoriterna Keegan Trot och Kung Edward.

– Jag hade lite torskfrossa 100 kvar, men hon svarade ärligt på alla attacker.

Aronia tränas av Ilona Larsson, men Thomas Uhrberg är ordinarie kusk på sexåringen.

– Det var lite långt mellan starterna så jag vara orolig att det skulle fattas lite, men det löste ju sig bra, sa Ilona.

Uhrberg skrällde en aning med Aronia, men förlorade med storfavoriten Stenson.

– Han gick som en klocka i två återkallade starter, men galopperade s

edan i den giltiga. Vi får åka hem och slipa lite, sa Uhrberg.

Nu var det istället Falm, körde av Peter Ingves och tränad av Steen Juul, som efter ett fint lopp fick nosen först.

– Det var tacksamt att vi kunde sitta kvar så länge och vänta med attacken. Men det var en fin och trevlig häst.

Slutet av kvällen blev sedan skrällbetonad. Kevin Oscarsson satte dit Robert Berghs L L Pod Primo som tog karriärens första seger.

– Jag fick en bättre start än jag trodde att jag skulle få, men sen var det en fin och förnuftig häst som löste det bra under loppet. Visst var det hårt i mål men Robert var positiv inför den här starten och det stämde ju.

Ännu större skräll levererade Janne Hellstedt i kvällens sista lopp. Han stack direkt till ledningen med Ceasar Sensation och drog sedan bara undan i 15–tempo en bit före klungan.

– Jag visste ju vad jag hade att åka med och den här gången strulade det inte på vägen. Han hade nog fått en 15–tid i den andra starten utan galoppen.

Dagen inleddes annars med ett ungdomslopp som Simon Mitman ledde från start till mål med sambon Frida Skullmans Kilmister Boko.

– Det är ett litet projekt vi har, berättade Simon som tillsammans med Frida har köpt en gård utanför Sjöbo. Där kommer Simons arbetsgivare Per Nordström att hyra en del boxar och framtidsdrömmen för Mitman är förstås en egen rörelse.

Vi noterar att dagens seger för stall Lugauer kom i montéloppet. Trots 40 meters tillägg satt Iina Aho i ledningen med montédebuterande Bonny Boy redan efter 450 meter. Sen höll hon undan hela vägen.

– Han är naturligt startsnabb och jag lät honom bara löpa på. Det är ett nöje att få rida för Conrad Lugauer. Det är fina och vältränade hästar.

Vi sorterade också in en Halmstaddubbel tidigt under kvällen. Johan Untersteiner satte dit pappa Peters Grandfather Bill efter ledning från start till mål och Jonas M Oscarsson rundade hela gänget i loppet efter med Marcus Lindgrens Dats Caballo.

 

Publicerad tisdag 20 juli 2021.