Åbergsfältet börjar ta form

Startfältet till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial börjar ta form. Tre nya hästar fick sin inbjudan under måndagen.


# Hemmahästen Night Brodde, tränad av Conrad Lugauer.

# Elitloppstrean Gareth Boko, tränad av Jerry Riordan.

# Copenhagen Cupvinnare Cyber Lane, tränad av Johan Untersteiner.

– Det är ju en fantastiskt år, med många intressanta hästar som vill vara med, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Men vi har bara tio platser i Åbergs, så hur jag än gör är det några som kommer att bli besvikna.

Night Brodde visade storform då han vann på 09,5 under Elitloppshelgen. Sen har han startat från spår 10 och 12.

– Night Brodde är en supersprinter så jag hoppas verkligen vi får ett bra läge den här gången, helst av allt spår ett, säger Conrad Lugauer. Han är i riktigt bra form, jag jobbade honom i morse [måndag] och han var riktigt laddad.

Hur fort kan han springa?

– [skratt]. Fort. Jag vet inte riktigt, men säkert en låg 9–tid.

Gareth Boko har stångats mot de bästa under hela säsongen. Trea i Elitloppets final, fyra i Norrbottens Stora Pris och senast trea i Ulf Thoresen Grand International. Och det utan att ha haft någon riktig tur med löpningsförloppen.

Cyber Lane är en välkänd profil på Jägersro. Derbyvinnare 2017 och dubbel vinnare av Copenhagen Cup (den senaste i år). Han visade form i sin senaste start då han vann Guldloppet hemma på Halmstad.

I lördags fick också Upstate Face (Adrian Kolgjini) sin inbjudan direkt i TV efter den starka insatsen i Årjäng.

– Nu börjar det kittla lite, erkänner Ahlkvist. Vi väntar bara in ett besked från Alessandro Gocciadoro som fick en inbjudan för Vernissage Grif efter vinsten i Årjäng.

I samband med Jägersros tävlingar på tisdagskvällen kommer startfältet att lottas. Det sker efter sjunde loppet, ca 20.50, och det går att följa lottningen via Jägersrokanelen på atg.se

Inbjudna till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter,  är Calle Crown, Very Kronos, Who’s Who, Cokstile, Alrajah One, Upstate Face, Night Brodde, Gareth Boko och Cyber Lane..

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 27 juli.

Publicerad måndag 19 juli 2021.