Är det dags för Taxi Out?

Segerlös i 41 starter.
På lördag gör Taxi Out ett nytt försök att spräcka segernollan när hemmabanan Jägersro tar hand om veckans V75® som kryddas med en jackpot på drygt 50 miljoner kronor.
– Jag tycker att det är rätt förutsättningar, säger hästens tränare Ola Karlsson


– Den dagen det stämmer för honom är jag övertygad om att han kommer att vinna lopp. Förutsättningarna på lördag är i alla fall bra, hälsar tränaren Ola Karlsson
Trots endast nio hästar på träningslistan noterade Ola ett rekordår då stallet körde in drygt 1,8 miljoner kronor och tog 18 stallsegrar på 129 starter vilket gav höga 14 i segerprocent. Fjolårets siffror hamnade på drygt 830 000 kronor inkört till stallet och åtta segrar på 56 starter.

– Förklaringen är ganska enkel. Jag har fått bättre hästar att jobba med och då kommer också resultaten, förklarar Ola, som inte har några planer på att utöka antalet.
– Jag trivs med det materialet jag håller på med i stallet och är inte den typen av tränare som är ute och ”raggar kunder”. Jag låter resultaten på banorna tala istället.

”En bankomat”

Och det gjorde det onekligen under 2020.
Och en som bidrog till stallets fina resultat var Taxi Out, den nyblivne femåringen, som kutade in 281 114 kronor på 22 starter. Trots att det blev en nolla i segerkolumnen.
– Han gjorde många bra lopp och kan beskrivas som en bankomat. Han levererar alltid bra insatser och jag är lite trött på snacket om att han aldrig vinner lopp, understryker Ola, vars adept kommer från två mersmakande tredjeplatser på V75.

Först blev han trea i Halmstad innan jul, där Astronascente Zac vann före Sweetman.
– Den gången fick han stryk av två bättre hästar.
Efter det blev han trea på Kalmar den 2 januari. Där vann M.T.Oscar före Arvid S.H.
– Den gången hade han krafter kvar i mål, upplyser Ola, som är nöjd med Scarlet Knight-sonen i jobben inför den kommande uppgiften

”Bra förutsättningar”

På lördag startar 5 Taxi Out i V75-7.
– Han har fått bra förutsättningar och är snabb ut bakom bilen. När jag kikade på startlistan som hastigast upptäckte jag att de värsta konkurrenterna fått sämre utgångslägen.

Kan det vara läge att prova i spets om han skulle komma dit?
– Det taktiska överlåter jag helt och hållet till Jörgen (Sjunnesson) att bestämma. Det är en kraftigt underskattad kusk som enligt mig utan tvekan tillhör topp 10 i landet, det tror jag de flesta i branschen håller med om. Jag är glad att han oftast kör mina hästar för han ser individerna på sikt och kör med insidan av huvudet och vet att han får köra dem igen. Dessutom har han en fin körhand.

Några nyheter till den här starten?
– Vi sätter på en jänkarvagn. I övrigt som i tidigare starter.
Kommer det att dröja ytterligare ett lopp innan segernollan spräcks?
– Jag vet inte. Han kommer säkert att göra ett bra lopp, sedan får vi se hur långt det räcker. Han får ses som en outsider, summerar formtränaren Ola Karlsson.

Magnus Blom/Kanal 75.

Publicerad tisdag 12 januari 2021.