Vad minns du om Jägersro – berätta Din unika historia

Det har hänt en del på 114 år. Mycket kul, en del dramatiskt, väldigt mycket spännande och kanske något sorgligt.

Jägersro har en lång historia fylld av berättelser och minnen. Det vill Malmö Museer ta hand om och bevara.


– Alla i Malmö känner till Jägersro och de flesta har något minne kopplat till banan. Det är de historierna vi gärna vill ha, säger Anne–Lis Nilsson, intendent på Malmö Museer.

Projektet handlar egentligen både om att bevara alla minnen, den speciella Jägersroandan och alla anekdoter som cirkulerat på stallbacken. Men också om att överföra den andan till den nya statsdelen som ska byggas där dagens Jägersro ligger.

– Tänk om vi kan överföra den andan, kanske ge gatnamn eller liknande som är kopplade till Jägersro, funderar Anne–Lis Nilsson.

Redan har Anne–Lis börjat få ta den av en del historier via den speciella sida där alla intresserade kan skriva in sina minnen.

– Jag tycker om historien om en kvinna som vann en ponny i en tävling och sedan helt sonika tog hem ponnyn i sin ”folkabuss” eller om mannen som bodde granne med banan och berättade hur han brukade smita in när det var tävling.

Historierna kan handla om tävlingar, om kuskar, om hästar eller kanske spel. Det kan också vara udda historier om olika episoder eller om alla de profiler som gästat banan genom åren.

Har du en historia, ett minne eller kanske ett fotografi?