Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Ola Karlsson med nya segerchanser

Ola Karlsson har inlett 2021 starkt med en segerprocent på 20.
Formstallet har två chanser på V86® och Jägersrotränaren låter förväntansfull.
– På förhand ser det ut som en platschans och en segerchans.


2020 blev ett rekordår för stall Ola Karlsson där hästarna på 129 starter vann 18 lopp och travade in 1,82 miljoner kronor. Säsongsupptakten på 2021 går inte heller av för hackor då det på tio starter har blivit två segrar och totalt sju pallplaceringar och 274 000 kronor inkört.
– Jag ska inte klaga. Hästarna har gått bra och fortsätter att leverera.
Har telefonen gått varm efter framgångarna?
– Det är några som hört av sig, bland annat en som ville att jag skulle träna fyra av hans hästar. Men just då stämde det inte och jag avböjde.
Men du har plats i stallet om det blir aktuellt?
– Vi, jag och min sambo Catharina Petersson, äger merparten av hästarna själva och trivs med tillvaron. Men det är klart att det finns alltid plats om det är rätt häst, säger Ols som för dagen har nio höstar på sin träningslista.

Byter till jänkarvagn

På onsdagen selar Ola ut en intressant duo på Åby, som båda körs av Jörgen Sjunnesson
8 Panamera (V86-1) håller fin form, men lottades tyvärr till det sämsta läget. Visserligen är det bara åtta hästar till start, men vi behöver hjälp med tempot om vi ska kunna blanda oss i segerstriden. Den dryga distansen är hans klart bästa och det ser främst ut som en platschans. Ändringen den här gången blir att vi sätter på en jänkarvagn.
6 Run Brodde Run (V86-7) startade i onsdags och slutade trea. Han tog spets, men släppte till Quantum Roc och liftade med bakom i ett lopp som till slut vanns av Express A.P.. Nu blir det täta starter, men han har bara tagit det lugnt emellan och allt verkar bra. Han är kvick ut bakom bilen och vi gör ett försök mot ledningen och hittar han till spets har han segerchans, men på Åby finns det även andra alternativ då banan har open stretch. Han går med samma utrustning som på sistone.

I övrigt laddar Ola även upp inför finalerna på V75® på lördag där han kommer med Taxi Out, som spräckte segernollan senast i 42:a starten.
– Välförtjänt efter många bra insatser. Han är fortsatt riktigt fin i träningen, upplyser Jägersrotränaren.

Magnus Blom, Kanal 75

Publicerad onsdag 3 februari 2021.