Två talanger som stack ut

Det var talangerna som dominerade vid Jägersros tisdagstävlingar. Och då tänker vi både på två och fyrbenta – som Simon Helm och Irony.


Kusktalangen Simon Helm gör in bästa säsong någonsin. Seger nummer 26 tog han med Digital Roof (tränad av Ronny Palm) och det var en kuskprestation. Helm satt först i andraspår, en bit bak – men närmade sig hela tiden ledande Ida Swagerman. Över upploppet var inte travet det bästa på Digital Roof – men Simon kunde måtta in segern den sista biten och dessutom hålla hästen i rätt gångart.

–Det var ruskigt nära galopp, men det var bra skalle på hästen, berömde Simon efter vinsten i det inledande ungdomsloppet.

Den andra talangen som visade upp sig var 3-årige Irony som tog tredje vinsten i fjärde starten. Visst såg han slagen ut i sista sväng, men när han fick grepp i banan igen så kämpade han sig till vinsten.

– Det bor ett lejonhjärta i den här, sa tränaren Joakim Lövgren. Jag tror att han kommer att blomma ut nästa år, det har han visat redan nu.

image25efp.png

Thomas Uhrberg inledde V5–spelet med en liten skräll. Det var Evolution On Track som avgjorde efter en stark insats.

– Jag är väl inte så överraskad, sa Thomas. Han var ju fantastiskt bra senast så jag trodde på segerchans.

Evolution On Track kopplade greppet I början av upploppet, trots en tuff resa, och kämpade sedan ärligt hela vägen hem.

Precis som Thomas, så trodde Sofia Adolfsson på toppchans med Botticelli Grif. Och visst fick hon rätt.

— Han är fruktansvärt bra för sin klass.  Han var bra senast och ännu bättre nu. Det var lite ”wow” över honom.

Vi kan också ha fått se en blivande V75–vinnare också. Johan Untersteiner sände Borups Umami till ledningen i en snabb öppning. Sen släppte han inte någon i närheten.

– Det här var perfekt, sa Johan. Han har ett V75–lopp den 11 december (Åby) över 1640 meter med bilstart. Så jag ville gärna ha en bra prestation här och det fick jag.

Ken Ecce svarade för en härlig kuskprestation när han hittade andra ytter från 40 meters tillägg. Efter den kanonstarten så fanns det bara en häst på banan över upploppet.

– Egentligen hade vi funderat på vintervila, men vi får se om Ken [Ecce] har tid att köra. Han är ju obesegrad med hästen. Två segrar på Charlottenlund och sen den här.

Trogne amatören Bengt–Olle Möller fick njuta av en seger sedan hans See You Mcallan spårat varje meter för Henriette Larsen. Thomas Uhrberg försökte utmana med Celakano med See You Mcallan sträckte på sig.

– Det var en rolig seger. Det har strulat en del för honom. Han är för övrigt döpt efter en whiskeysort eftersom han är född på den internationella whiskeydagen.

Tillslut var Invictus Bourbon bara överlägsen för Adrian Kolgjini.

– Han är franskfödd och de är ett år efter, men han börjar hjälpa till mer och mer. Han är stark och kan springa hela dan, så det blir bra med tiden.

 

 

 

Publicerad onsdag 1 december 2021.