Tre segrar skiljer Conrad Lugauer, Joakim Lövgren, Adrian Kolgjini och Thomas Uhrberg med tre tävlingsdagar kvar. Vem blir champion?


Häng med i upplösningen av Championstriden på Jägersro.

Vi har genom åren haft många rafflande dueller mellan våra främsta kuskar, minns t ex när Joakim Lövgren avgjorde i det absolut sista loppet mot Johan Untersteiner.

Och i år är det upplagt för något alldeles extra rafflande. Med tre tävlingsdagar kvar i år skiljer det tre segrar mellan ettan och fyra i kuskligan. Så det enda vi kan slå fast – det blir hemmaseger.

– För mig som idrottare skulle det vara en bekräftelse att jag gör något rätt, säger ligaledaren Conrad Lugauer om möjligheten att bli kuskchampion för första gången i Sverige.

Två gånger har ”Conni” blivit tränarchampion i Kalmar – men aldrig har han varit den kusk som vunnit mest.

– Tyvärr tror jag att dert blir svårt att hålla undan för Joakim Lövgren. Han har full form på sitt stall medan många av mina hästar vilar just nu, säger Lugauer.

Men han har inte gett upp, har anmält en handfull hästar till onsdagens tävlingar och ska göra allt får att behålla sin ledning i kuskligan.

– Det är inte lätt att bli champion på Jägersro. Vi har fruktansvärt duktiga tränare, sen kommer Untersteiners från Halmstad och vi möter Danmarks bästa. Så visst skulle jag bli stolt om jag lyckas hålla undan.

Topplistan inför 8:e december

  1. Conrad Lugauer, 29 segrar.
  2. Joakim Lövgren, 28.
  3. Adrian Kolgjini, 27.
  4. Thomas Uhrberg, 26.
  5. Christoffer Eriksson, 22.

jagersro.se kan du alltid följa championstriden, dag för dag.

Publicerad tisdag 7 december 2021.