Ny fransk seger för Tomas Malmqvist

Tomas Malmqvist Frankrikesatsning fortsätter att bära frukt.
På onsdagen fick Jägersrotränaren se sin tvååring Jolly Roger utklassa motståndet under sadel på Vincennes.


Det franska vintermeetingen rullar vidare på Vincennes och den svenska fanan hålls så här långt högst av Tomas Malmqvist. I lördags slog hans Eric The Eel till på den franska nationalarenan och nu var det tre år yngre stallkamraten Jolly Rogers tur att visa sig på styva linan för Parisarna. Hingsten gjorde sin blott andra start och andraplatsen i debuten följdes nu upp med en imponerande triumf. Med Adrien Lamy på ryggen tog Jolly Roger hand om ledningen och den bara växte ju längre loppet fortskred. Till slut blev segern fullständigt överlägsen.
- Jag kommer inte ihåg när någon av mina hästar vann så överlägset senast. Efter det här får man våga tro att han tillhör de bättre tvååringarna i kullen, sa Tomas Malmqvist till travronden.se.
Jolly Roger kom i mål på kilometertiden 1.15,8 över 2 200 meter och fick för det 124 000 kronor.

Fin montédebut av Zarenne Fas
Jerry Riordan-tränade elithästen Zarenne Fas gjorde också en fin insats i monté under onsdagseftermiddagen. För första gången under sadel och med Matthieu Abrivard i stigbyglarna höll han starkt som fyra i ett tufft gäng. Segerchecken på drygt 400 000 kronor gick till loppets enda sto, Florida Sport, som vann på 1.10,4 över 2 175 meter. Zarenne Fas kom i mål på 1.10,9 och fick för besväret 73 000 kronor.

Publicerad onsdag 15 december 2021.