Lövgren snubblande nära championtiteln

Joakim Lövgren är snubblande nära att bli champion på Jägersro.

Inför den sista tävlingsdagen leder han med två segrar före Conrad Lugauer, som är den ende som kan utmana, och har dessutom fler andraplatser.


– Nu ser det onekligen bra ut, sa Lövgren sedan han satt dit T Wall’s Kastor.

Och det är snudd på en underdrift, ”Conni” Lugauer måste vinna tre lopp mer än Lövgren den sista tävlingsdagen (kommande tisdag) och han kör bara i fyra lopp.

För att återknyta till T Wall’s Kastor så avgjorde han efter ett starkt slutvarv i spåren. Han plockade säkert ned ledande Figaro Juvel den sista biten.

image4i2ls.png

– T Wall’s Kastor är en häst som tagit tid på sig. Han fick en chans till i sin karriär till stor glädje för ägare, tränare och alla andra runt hästen. Och det är jättekul att en häst kan komma tillbaka på det sättet, sammanfattade Lövgren.

Conrad Lugauer gick alltså segerlös från dagen, men stallet fick en seger tack vare Marc Elias som vann med Romero. Marc körde till direkt  och tog hand om ledningen i första kurvan.

– Han var den som visat starkast form av våra hästar, sa Marc efter en smått överlägsen seger. Ofta kan det vara lite nervöst i sista kurvan, om det ska komma någon. Men han gick undan väldigt fint.

Och det var en lyckad tillställning för stall Lugauer; bakom Romero och Marc Elias tog stallet andra– (Spartak Face), fjärde– Kattis J.Boko och femteplatsen (Ornello).

– Det var bra utdelning, tyckte också Marc Elias.

Romero målgång3.jpg

Dagens ende dubbelsegrare var Johan Untersteiner som vann med Jump In och Dynamic Twister.

– Jag hade förstås hoppats på tre segrar, men Global Coldplay galopperade bort sig. Jump In var lugn idag, 1.16 första varvet kändes bra och sedan gick han undan enkelt. Dynamic Twister hade en halsinfektion senast, så den starten var bara att glömma. Nu gick det enkelt och hans bästa egenskap är att han verkligen vill vinna.

På tal om egenskapen att vilja vinna. Adrian Kolgjini vann med auktionsdyringen Swish the Cash. En lat och bekväm häst som Adrian beskrev som svårtränad.

– Det gladde mig att det visade sig vara en löphäst. Nu tror jag att han kommer att gå framåt med det här loppet i kroppen och att han blir bra bara vi ger honom lite tid.

Swish The Cash målgång.jpg

Våra danska vänner tog också för sig rejält.

Jan Dahlgaard inledde tävlingsdagen med att sätta dit Son of Sizzling. En rejäl avslutning gav en säker seger. Can Tab hade inte vunnit lopp i år, men en rejäl spurt sista 800 spräckte segernollan. Givetvis var tränaren Knud Mönster nöjd, även om han senare under dagen fick nöja sig med andraplatsen bakom Figaro Juvel.

Can Tab prisutdelning.jpg

Och vad passade sedan bättre än att ”Juulemannen” fick visa upp sig. Steen Juul vann med Gazella K efter att vaket ha kört sig till ledningen en bit in i loppet.

Gazella K. prisutdelning3.jpg

 

Publicerad onsdag 15 december 2021.