Lövgrens straff inhiberat – får tävla med spö igen

Sedan i början av juli har Joakim Lövgren inte kört lopp i Sverige.
Orsaken har varit att Länsstyrelsen förbjudit kusken att tävla med körspö i travlopp. Det beslutet har nu tills vidare skjutits upp.


I början av juli beslutade Länsstyrelsen i Skåne län att under ett års tid förbjuda Joakim Lövgren att tävla med körspö i loppen. Det efter att banveterinären påträffat märken på hästen Piccadilly efter ett lopp på Jägersro den 10 april i år. Kusken ansökte i samband med beslutet om inhibition, vilket innebär att verkställigheten i beslutet skjuts upp. På tisdagen kom Förvaltningsrätten med beskedet att man ger inhibitionen bifall. Joakim Lövgren kan därför tävla med körspö i väntan på rättslig prövning.
- Det är lite hoppingivande att det någonstans finns rim och reson. Att det finns en annan instans som går in och rättar till. Jag har fått inhibition i avvaktan på en rättslig prövning. Min advokat har förberett överklagandet och det materialet har använts för inhibering och det har varit framgångsrikt. Det var ett nödvändigt första steg. Hade vi inte fått inhibering hade det nog spridits en stor osäkerhet i trav-Sverige. Framför allt bland kuskar, säger Lövgren till SportExpressen.
Joakim Lövgren har inte tävlat på svenska banor sedan den 6 juli. I kväll, tisdag, har han fyra uppsittningar på hemmabanan Jägersro.

Text: Kanal75

Publicerad tisdag 3 augusti 2021.