Lorentzen med dubbla finalister i Jydsk Grand Prix

Nästan i smyg har Jörgen Lorentzen kvalat in två hästar till Jydsk 3-årings Grand Prix kommande söndag.

Great Friction i den öppna klassen från spår tio.

Got Swagger i stoavdelningen från spår tio.


– Jätteroligt, säger Jörgen. Sen kanske inte någon av dem vinner i finalen, men jag hoppas att vi kan plocka fina pengar.

Jörgen är inte rädd för att satsa. Han tar gärna chansen med sina hästar och den här gången blev det bingo i Århus.

– Jag hade väl en del förhoppningar på Great Friction. Han gick starkt i Breeders Course mot bra hästar i starten innan. Nu avslutade han riktigt bra i försöket också trots att det gick väldigt sakta mitt i loppet och han blev lite tempotorsk.

Got Swagger I stoavdelningen var en större överraskning. Två starter i Sverige har inte gett så mycket innan hon spurtade in som trea i Danmark.

– Jag är väl också lite överraskad, har tänkt att det är först nästa år som hon kommer att bli bra.

Det finns en liten story runt just Got Swagger som är uppfödd av Brant Dunshea och Nicole Marsing. Brant är egentligen galoppmänniska, en engelsman som jobbar för British Horseracing Authority, men fullständigt exalterad över sin travhäst.

– Han ska komma till finalen bara för att se henne tävla. Oavsett om han sedan måste sitta tio dagar i karantän på ett hotell, berättar Jörgen.

Inför de två finalloppen – drygt 400 000 dkr i prissumma i den öppna klassen och drygt 200 000 i prissumma i stoavdelningen hoppas Jörgen på fina pengar.

– Great Friction blir nog gynnad i finalen där det säkert blir bättre tempo. Det finns någon bra, men där bakom kan han vara med. Lite samma i stoklassen, ett par tre bra och sedan är det rätt jämt.

Jörgen är, som vi skrev tidigare, inte rädd för att satsa. Han har en filial i Frankrike med hästarna uppstallade hos Anders Lindqvist, men suckar när vi talar om den filialen.

– Det har verkligen varit stolpe ut, men vi vinner lopp där i höst.

Jörgen brukar vara ner och titta till verksamheten en gång i månaden. Annars är han tillbaka på Borup, strax utanför Malmö, där han driver sin rörelse – igen.

– Vi har ju varit där tidigare. Det var där vi formade Beastar (tjänade 1,2 miljoner) och vi trivdes väldigt bra. Så det känns fint.

Det är positiva tongångar från stall Lorentzen.

 

Publicerad onsdag 11 augusti 2021.