Linnea vet redan hur det känns att vinna Jubileumspokalen

Ikväll avgörs Jubileumspokalen på Solvalla, ett kanonlopp för 5-åringar.

Men det har Linnea Olsson, snart 17 år från Veberöd, redan vunnit.


– Det är nog min finaste seger och första gången som jag vann på Solvalla, säger hon.

Det handlar förstås om Travrondens Lilla Jubileumspokal för ponny, kategori B. Linnea vann loppet med sin egen Vikas Rossman.

– Allt började med att vi inte hittade något riktigt passande lopp, jag bläddrade runt i propositionerna och hittade loppet på Solvalla.

Linnea anmälde, resen till Stockholm gick bra – och Vikas Rossman vann.

Om vi tar det från början så köptes Vikas Rossman redan som 1-åring. Linnea blev stormförtjust i den lille fuxen och slog till direkt. Idag är det oskiljaktiga.

 

image7ywu.png

– Vikas Rossman betyder väldigt mycket för mig och min karriär, ja även min shettis Ventum Z betyder mycket för mig.

Linnea går fortfarande i skola, men jobbar extra hos travtränaren Joakim Lövgren där hon fått köra stor häst. När hon gjorde sin skolpraktik var hon hos Solvallatränaren Svante Båth.

– Jag har också börjat ta licens för stor häst, så det här ska jag fortsätta med.

Och tanken är att Vikas Rossman ska ge hennes karriären en flygande start. Ponnyn är bara fem år och har egentligen bara börjat sin karriär. Linnea har också många år kvar som ponnykusk där hon hittills varit väldigt framgångsrik. Hon är flerfaldig segrar i World Summer Cup Junior och har därmed också fått chansen att köra lopp utomlands.

Men nu är det charmtrollet Vikas Rossman som är favoriten och när storfräsare som Örjan Kihlström, Robert Bergh, Erik Adielsson och Adrian Kolgjini gör upp kvällens Jubileumspokal vet redan Linnea Olsson hur det känns att vinna.

Publicerad onsdag 18 augusti 2021.