Flera knallar avslutade dagen

En 70-oddsare som avslutade V64–spelet, sen stoppade åskan och regnet tävlingarna.

Tisdagstävlingarna på Jägersro fick en minst sagt dramatisk avslutning när det tionde och sista loppet ställdes in – trots att hästarna redan defilerat och fanns på banan.

– Säkerheten för hästar och kuskar måste alltid gå främst, sa banans sportchef Mats Ahlkvist.


Men innan åskknallarna hade Kung Edward och Johnny Takter ställt till med en oddsknall. Dryga 70 gånger på toton och korsdrag i kuponghögen, som Hans G Lindskog skulle ha sagt, avslutade streckspelet.

– En jättefin häst, berömde och dyblöt Takter. Jag har kört honom några gånger tidigare och minns speciellt ett dåligt lopp jag körde. Men det är nog tio–femton år sedan, skämtade Johnny.

Segerreceptet var en snabb start, ner i position och sedan svara när attackerna kom bakifrån.

– Startsnabb och fin, sa Johnny. Och riktigt snabb från start.

Hemmalaget tog annars för sig rejält från början av dagen. Adrian Kolgjini satte dit snabba Belissimo Face som tidigt tog hand om ledningen i 2-åringsloppet.

– En väldigt fin häst som gjort allt rätt, fram till 700 meter från mål idag. Då bröt han rakt ut och höll på att ställa till det. Men han kom på bättre tankar, fortsatte att trava och ta tillbaka ledningen.

Inte heller för Thomas Uhrberg och Dogleg, golfentusiasten har golfnamn på sina uppfödningar, var det en spikrak väg till seger. En galopp kort efter start ställde till det, men Uhrberg körde ikapp klungan och sista 300 var Dogleg bara bäst.

– En bra häst där allt gått enligt planen, sa Uhrberg och förklarade valet av hingst (S J’s Caviar) till Music la Marc.

– Vi ville ha lite storlek, men fick en elefant, sa Uhrberg med ett leende mot stora Dogleg.

Att Tova Bengtsson ska vinna montéloppet var ingen skräll, nu hette segerhästen Dornoch Am (Christoffer Eriksson tränar) och det var första vinsten under sadel.

– Jag var lite rädd att det stundtals gick för fort, men han gick säkert undan trots att han fick ett tufft lopp.

Flemming Jensen firade sin 60-årsdag genom att ta den långa resen till Jägersro med en enda häst – Even Steven. Och efter ett fint lopp i ryggar kunde han säkert kliva förbi den sista biten.

– Vi fick ett fint lopp i ryggar, så det blev en riktigt fin dag, sa 60-åringen.

Caitriona har gett tränaren Conrad Lugauer en del bekymmer. Två gånger på slutet har hon galopperat i slutsvängen, de andra gångerna har hon vunnit. Nu fungerade hon bra, gick en stark avslutning och avslöjade en hel del kapacitet.

– Det är en jättefin häst med höga resurser, tyvärr har hon haft en del problem med kurvtekniken men idag fungerade det bra.

När Jeroen Engwerda och Rick Ebbinge gästar Jägersro är det oftast i angeläget ärende. Velten Swarovski var precis så bra som förväntat, fram i dödens och därifrån var han bara starkast. Men visst fick han jobba för att ”brotta ner” Cocco BFC som svarade för en riktigt stark insats.

– Han trivs verkligen att starta i Sverige, ni brukar ha bra fäste i banorna och det trivs han med.

Matti Orlando och Baltimora Spav satte färg på ett stolopp där duon varvade på strax under 1.10. Nu tog krafterna slut tidigt och istället var det Kattis J.Boko och Aurora Show som duellerade. I sista stegen fick Aurora Show och Kevin Oscarsson nosen först.

– Det var tacksamt för oss att de var så gasglada där framme. Jag fick inte den start jag räknade med, men tack vare det höga tempot kom vi in i loppet, sammanfattade Kevin.

Publicerad tisdag 17 augusti 2021.