Conrad Lugauer dominerade kvällen

Conrad Lugauer hade huvudrollen.

Fyra starter gav tre segrar och ett sjättepris. Och det handlade inte om några jättefavoriter utan ingen av de tre var favorit.


– Vissa kvällar lyckas allt, sa Conrad efter vinsten med Devs Daffodil. Det är skönt att de kvällarna finns.

Om vi tar det i tur och ordning så började han med Gaya de Pervenche som från köposition klev fram och avväpnade favoriten Argo Lux.

– Jag valde att backa från start, trots att det var ett sprinterlopp och det var rätt beslut. Det var också tacksam att det var så hårt tempo.

Gaya de Pervenche har blixtrat till ett par gånger, men haft svårt att hålla en stabil formkurva.

– Det är en fin märr i sina ljusa stunder. Kanske har vi kommit rätt, hon har gjort ett par fina lopp i rad nu.

Nästa vinnare var Breidabliks Bombay som satt tidigt i ledningen och sedan såg det lugnt ut.

 

image593d.png

– Visst var det intensiv körning första 600, men han var ändå starkast tillslut. Och det var inte särskilt överraskande, han hade tränat väldigt bra.

Den tredje vinnaren var kanske den som imponerade mest. Devs Daffodil hade inte startat sedan januari. Hade ändå modet att kliva förbi storfavoriten Racing Ribb den sista biten.

– Jag tog en halvlugn start, sen var hon väldigt starkt, Jag måste säga att jag beundrar att hon redan nu är i den författningen.

 

Gaya de Pervenche målgång.jpg

Under kvällen fick vi också en föraning om att Derbystoet närmar sig. I Fyraåringstoppen för ston klev Bring Me Wine fram utvändigt ledande favoriten Bahama Passion. Men kusken Stefan Persson hade koll på kapaciteten hos den André Eklundh-tränade hästen och över upploppet var hon bara starkast.

– Det gick så sakta mitt i loppet att jag var tvungen att gå fram. Jag ville ha kontakt med Bahama Passion på slutvarvet.

Marcus Lindgren gästade Jägersro med en fin treåring. Det handlar om Nugget Zon som galopperade bort en klar seger i debuten. Nu höll han sig i skinnet och då blev det en lätt seger.

– En oslipad diamant, sa Marcus om hästen. Han är speciellt och kan ha en hel del hyss för sig, så jag ville inte köra ifrån de andra för tidigt.

Kvällen avslutades med en seger för Larson Mifsud som gav Gypsie du Lupin ett drömlopp i ledarryggen. När Larson sedan satte in attacken avgjorde han enkelt.

– Jag ville ge henne ett snällt lopp eftersom det var ett tag sedan hon tävlade. Men det här blev perfekt.

Vi noterar också att Jörgen Sjunesson vann en enkel spetsseger med Protector Tile, tränad av Christoffer Eriksson, och att Golden Evasion vann det inledande Ungdomsloppet för Jennifer L Oscarsson.

Publicerad tisdag 10 augusti 2021.