20 Jägersrohästar i Derbykval – Önas Prince fick drömspår

20 Jägersrohästar söker lyckan i kvalen till Svenskt Travderby och Derbystoet. När kvalen lottades på onsdagseftermiddagen blev Per Nordström den stora vinnaren.

– Kan det bli bättre, undrade han sedan hans stjärna Önas Prince lottats till andraspår i det första uttagningsloppet.


Per, på plats i Stockholm för auktion och onsdagskvällens topptävlingar, kvittrade som en lärka när vi nådde honom.

– Jag var på auktion i går och fick med mig två fina pållar [Peace Dove e Bird Parker och Miracle Mile e Bold Eagle], sen startar jag Good Vibes ikväll [onsdag] och det ser bara bra ut – om inte banan blir för plaskig för det gillar hon inte.

Per var naturligtvis väldigt nyfiken inför spårlottningen och det kom ett litet glädjetjut när han noterade andraspåret.

– Det är klart att jag hade gillat spår ett också. Men nu fick vi ett bra spår och de på förhand värsta konkurrenterna fick sämre lägen.

Önas Prince är kullens kung så här långt, åtta starter i år har gett åtta segrar och bland dessa både Kungapokalen och Sprintermästaren.

– Han har fått tre veckor mellan varje start, det är perfekt. Och han känns bara starkare och starkare. Jag vet knappt var det ska sluta.

Per kommer att slå alla upptänkliga ”personliga” rekord den här säsongen, just nu ligger stallet på 88 606,25 inkört per start.

– Det är ju att jag tror att jag drömmer.

Men innan Derbykvalen hemma på Jägersro kommande tisdag ska han starta Felix Orlando och Islay Mist Sisu i korta E3–finalerna på Gävle.

– Jag hoppas att inte regnvädret i Gävle ställer till så mycket att de måste flytta tävlingarna. Jag vill gärna starta dem på Gävle.

Och inför framtiden ser det – ännu bättre ut. Pers försteman Simon Mitman har köpt Olle Larssons gård och den ska fungera som en uppträningsfarm för unghästarna. Per har redan tagit in 20 talangfulla ettåringar – men skulle kunna ta emot mer än dubbelt så många om det fanns tid och plats.

– Med en gård till kan vi ha 60 hästar, fler vill jag inte ha. Jag vill kunna fortsätta mitt framgångsrika koncept och ha koll på mina hästar.

Det är under alla omständigheter några riktigt spännande dagar för Per Nordström som kommer.

Klicka på blålänken nedan så kan du se startlistorna till Svenskt Travderby och Derbystoet:

https://sportapp.travsport.se/race/raceday/ts590700/startlist

Publicerad onsdag 18 augusti 2021.