Nästan varje upplaga sedan starten 1985 har innehållit någon stjärna.

# 2020 duellerade Upset Face och Power och det hela slutade med hemmaseger.

# 2019 charmades vi av Campo Bahia.

# 2018 hittar vi Calle Crown, ni vet han med så stora framgångar i Frankrike, mitt i resultatlistan.

# 2017 såg vi Racing Mange och Derbytvåan Monark Newmen.

# 2016 innehöll resultatlistan hösten V75–häst Dragster.

# 2015 var Conlight Ås tvåa – just den Conlight Ås som sedan gick vidare och vann Svenskt Travderby.

Listan kan göras lång, men vi noterar bara en liten egenhet. En enda gång har vinnaren av Michelsens Bil – Derby Trial gått vidare och vunnit Derbyt. Det var 2000 då Stig H Johansson lyckades med bedriften tillsammans med St Göran (bilden ovan). Och ni minns kanske att i Derby Trial vann St Göran före – Revenue.

Årets upplaga av Michelsens Bil – Derby Trial 2021 ser minst sagt spännande ut.

Revelation, vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning 2019, mot Önas Prince, en av favoriterna till Svenskt Travkriterium förra året. Som extra krydda gör A Good Point debut för hemmatränaren Joakim Lövgren. A Good Point med närmare en miljon på kontot och med vinst i Kriteriekval har stor kapacitet i sina bästa stunder.

– Det är klart att det är spännande, säger Joakim Lövgren. Det är en häst med fina meriter så det ska bli intressant att se hur han uppträder i lopp.

Och på tal om Lövgren så har han i Racing Mange en av de mest intressanta hästarna i L.C. Peterson-Broddas Minne 2021 – Paralympiatravets första deltävling.

– ”Mange” är precis där jag vill ha honom den här tiden på säsongen, berättar Joakim Lövgren. Spår sex är kanske inte det bästa, men samtidigt fick flera av de värsta konkurrenterna sämre lägen.

Och då noterar vi att fjolårsvinnaren av L.C. Peterson-Broddas Minne – Cyber Lane – har spåret utanför Racing Mange.

Och det brukar gå bra för vinnaren på Jägersro när det är dags för final. De två senaste årens vinnare Cyber Lane och Day Or Night In har båda varit med och kämpat om segern i finalen.

Tre gånger har också Jägersrotränade hästar vunnit finalen av Paralympiatravet (tidigare Olympiatravet). 2011 vann Lövgren med Brioni, året innan skrällde Conrad Lugauer med Copper Beech – båda dessa tränare har alltså chansen igen. Den tredje hemmavinnaren är Rival Damkaer – tränad av Tommy Strandqvist och med Erik Adielsson som kusk.