Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Fyra fullträffar i Halmstad

Han kom närmast från seger i gärdsgårdsserien.
På påskaftonen spurtade Harran Boko hem Yngve Larssons Memorial för den äldre eliten.


– Han var ute i breddlopp senast för att få känna sig kaxig och få lite mer självförtroende. Det fick vi se resultatet av i dag, sa hästens ägare och skötare Simon Mitman.

Påskhelgens Spring Race med V75 fyra dagar i rad fortsatte på lördagen i Halmstad och dagens sportsliga höjdpunkt var anrika Yngve Larssons Memorial. Loppet som körts sedan 1979 hade lockat att starkt startfält och 2016 års vinnare Tycoon Conway Hall tog hand om ledningen. Favoritspelade Stoletheshow fick positionen utvändigt om ledaren och bakom honom tassade Harran Boko. Halvvarvet fån mål hissade favoriten nödflagg och då klev Harran Boko in i matchen. I sin tränare Conrad Lugauers händer spurtade han till seger på snabba 1.10,2 över 1 640 meter med bilstart.
– Han ger mig mycket den här hästen. Jag och pappa äger honom tillsammans och jag har haft honom som passhäst i tre år. Det har varit ”ups and downs”, vi har varit i Frankrike och vi har varit i finaler på Solvalla. Det är en hedershäst och jag tror inte att vi har sett botten i honom än, sa Simon Mitman.

Överlägsen skrällseger

Jägersrotränaren Bo Örberg triumferade också i V75 för första gången. Från spår sex bakom startbilen dundrade han till ledningen med treprocentaren Scorpion’s Madness, höll tempot väl uppskruvat, och vann närmast överlägset.
– Han är lite bättre i ledningen än bakifrån och jag vet att han är stark och rejäl, så jag tänkte att vi drar på rejält, klargjorde en mycket glad Bo Örberg efter loppet.
– Det är ju helt fantastiskt! Han betyder mycket för mig den här hästen och det här är min största seger.

Zlatan Knick imponerade från ledningen

Joakim Lövgrens skräll Happy Few gjorde en mycket stark prestation när han rundade fältet från femte par utvändigt och Christoffer Erikssons Zlatan Knick förtjänar också toppbetyg för sin spetsseger.

De som prickade in samtliga vinnare på V75 fick för det 152 540 kronor. På söndagen är det final för Spring Race när en multijackpot ska delas ut på V75 på Romme.

Publicerad tisdag 6 april 2021.