Wild Love tränas i Sibirien – siktar mot Frankrike

Den okända skånskan som tränas i Sibirien. Där har ni det kanske mest spännande inslaget i anrika C.L. Müllers Memorial (lopp 11).


Givetvis handlar det om Wild Love, tränad i skånska Munka-Ljungby av Halmstad-amatören Bengt Simberg – en pensionerad hovslagare som lägger massor av tid på sin ögonsten.
– Hon är bara sex år, men jag tror att hon nog har sin bästa tid nu.
Vi såg henne senast på Jägersro, där hon rundade ett namnkunnigt fält med Elitloppshästen Pastore Bob i ledningen och vann överlägset med gott om krafter kvar.
– Hon är sjukt, sjukt bra, sa kusken Stefan Persson efter uppvisningen.
Nu ska Wild Love möta ett högklassigt guldgäng från tolftespår.
– Äh, säger Bengt. Läget kanske inte spelar så stor roll över lång distans.

Bengt har tränat sin ögonsten större delen av karriären. Han körde in henne, men när det var dags att vänja henne att springa med andra hästar gick hon i träning några månader hos grannen Thomas Uhrberg. Numera sköter Bengt ”allt” med sin stjärna. Tidigare använde han en slinga intill järnvägen Helsingborg–Ängelholm som var perfekt att träna på, men när järnvägen nu byggs ut försvann den möjligheten. Kvar finns då stranden i Sibirien. Sibirien är alltså en strand utanför Ängelholm, ett par mil från Munka-Ljungby, där hästar är tillåtna och Bengt låter Wild Love trava på där i sanden (tillsammans med andra travare, galoppörer och ridhästar).
– Om det blir lite långt mellan starterna är det perfekt med en genomkörare på stranden.
Nu ska Wild Love möta ett toppgäng Gulddivisionshästar, men Bengts dröm slutar inte där.
– Nej, jag har en förhoppning om att vi ska kunna åka till Frankrike och starta. Jag får väl ta chansen om hon sköter sig i Müllers.

Hemmalaget i Müllers Memorial kompletteras av Harran Boko (Marc Elias) och Racing Mange (Joakim Lövgren).

Text: ANDERS ENGMAN
Foto: MIKAEL ROSENQVIST/MIRO MEDIA

Publicerad måndag 26 oktober 2020.