Oscar L.A. vann Grosser Preis von Deutschland

Svenske Oscar L.A. lekte med konkurrenterna i söndagens Grosser Preis von Deutschland. Efter tidig ledning stod ekipaget i en klass för sig.
– Idag fick han äntligen visa att han är en topphäst, sade en mycket nöjd Joakim Lövgren.


Det har växt fram till ett av Europas största fyraåringslopp under 2000-talet. Men i skuggan av rådande omständigheter hade travbanan i Hamburg i år tvingats sänka prispengarna radikalt i sitt paradlopp. Det hindrade inte flera svenskar från att prova lyckan i uppgörelsen där den blågula dominansen varit i det närmaste total.

Och trenden fortsatte sedan favoritspelade dansken E Type Cash galopperat bort sina chanser direkt och Oscar L.A. flugit till spets för Joakim Lövgren. Väl där var det ingen som kom i närheten av att utmana hästen som blandat segrar och galopper på svensk mark och närmast kom från ett tredjepris på V75.

– Hästen var riktigt bra, precis som vi hoppats. Jag har alltid sagt att det finns i honom och i dag fick han visa vilken topphäst han är, sade Joakim Lövgren som verkade allt annat än överraskad.
– Jag är alltid optimistisk med honom. I träningen matchar han mina allra bästa hästar och idag klaffade det äntligen. Det var verkligen en skön seger.

En seger som var värd knappt 200 000 kronor och innebar att Oscar L.A. nästan fördubblade sin prissumma.

Nederländska duon Jason Dragon och Jilt Flevo slutade närmast slagna medan Stefan P Petterssons Go West Young Man knep fjärdepriset för Peter Ingves.

Text: Kanal 75.

Publicerad måndag 5 oktober 2020.