Sevilla och Joakim Lövgren vann N.J. Koster Memorial

Det såg ut att bli en duell mellan far och son. Men det blev en triumf för far och dotter. Sevilla spurtade ner favoriterna i N.J. Koster Memorial på Charlottenlund.
– Han har ett hjärta av guld och ett psyke av stål, det är en fröjd att få jobba med sådana hästar, jublade skötaren Mathilda Lövgren.


Peter Untersteiner tog ledningen med Generaal Bianco. Johan Untersteiner hittade tredje ytter med storfavoriten Cyber Lane. När den senare satte in attacken efter en kilometer av N.J. Koster Memorial såg det ut att bli en spännande kamp mellan far och son. Men mitt på upploppet smet Joakim Lövgren ut från ledarryggen mellan de två röda kuskarna och lossade bössan med Sevilla – som förbluffande enkelt växlade ner sina två betydligt mer meriterade konkurrenter.
– Det här trodde jag inte riktigt. Han är i sitt livs form, men har aldrig mött så här bra hästar. Hästen kan växla tempo så fort, det går nästan inte att fatta, sade en glädjestrålande tränardotter om hästen som slutade femma i silverdivisionen i början av september och sedan upplevt en sällan skådad islossning för en åttaåring.
Två segrar från dubbla tillägg i större vardagslopp följdes nu upp av den tredje triumfen i rad med sexsiffrigt förstapris – och den första mot hästar i den yppersta eliten.
– Han har haft så svaga ben, så mycket problem. Med nu har vi kunnat träna på utan att bli avbrutna av skador, då är han så här bra. Han kan allt, fortsatte Mathilda Lövgren.

Segertiden blev 1.10,4/1 600 meter autostart, den snabbaste i loppets 50-åriga historia.

Text: ROBIN JOHANSSON/KANAL 75
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Publicerad måndag 16 november 2020.