Ove Forsberg avliden

Efter en längre tids sjukdom har Ove Forsberg avlidit i en ålder av 82 år. Efter lärlingstiden blev han tränare på Solvalla, men sökte sig söderut. Med amatörstatus var han mycket framgångsrik bland annat i Halmstad. Så kom Bo W Takter till honom och sa att ”du ska inte köra lopp åt andra, du ska köra hos mig”. Ove anlände till Takterstallet och sopade på 80-talet i stort sett rent som outstanding i amatörloppen. Enligt Svensk Travsport vann Ove S Forsberg 96 segrar på 662 lopp.


Ove Forsberg blev också något av en ”alltiallo” för Bo W:s stall, skötte anmälningar och hästägare med mera. Eftersom Ove ofta satt på kontoret fick han då och då förfrågningar om nya hästar. Det var ofta rätt enkelt.
”Ägaren ringde och berättade att han ägde en häst, sa namnet och frågade om vi ville ha den i träning. Jag pratade med Bosse och oftast gick det bra. Och oftast blev det ett nytt förvandlingsnummer.”
Ove berättade att han såg till att få fina hästar att köra i amatörloppen ”eftersom det var samma pengar att köra om där som i vanliga lopp godkände också Bo William det”.

Undertecknad var faktiskt delägare i en häst för ”Stall Di Gule” som Ove vann lopp med hos Bo W i början av 80-talet. Det var en stor framgångstid för Takterstallet. Ove sa i en intervju långt senare att ”det är nog inte fel att säga att vi vände upp och ner på allting”.
Ove fick också ett jobb som hovmästare på Jägersrorestaurangen. Med sitt stora kontaktnät var han en uppskattad medarbetare och dåvarande sportchefen Hans G Lindskog minns honom som ”en mycket viktig kugge för Jägersrorestaurangen”.

Jag minns Ove Forsberg som en elegant man med positiv syn och stor vänlighet.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MIKAEL ROSENQVIST/MIRO MEDIA

Publicerad lördag 14 november 2020.