Corona-information!

Läget i världen innebär bland annat tråkiga konsekvenser för Jägersro. Vi tvingas från och med 24 november återgå till tävlingar utan publik. Ni kommer löpande att ta del av information, både här på hemsidan och via vår Facebook, när det kan tänkas öppnas upp igen.


Vi vet alla vad denna pandemi innebär och det är bara TILLSAMMANS som vi kan ta oss tillbaka till vad vi hoppas blir en normal vardag igen. Tack!

(Mer text från ST finns nedan).

I ljuset av den senaste tidens ökade smittspridning presenterade regeringen den 16 november ett nytt förslag om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Förordningsändringen föreslås träda i kraft den 24 november och Svensk Travsport kommer självklart att ta sitt ansvar genom att återigen stänga publikplats och restauranger under tävlingsdagar. Stallbacken kommer fortsatt att betraktas som en strikt arbetsplats.

Svensk Travsport har sedan regeringen införde sina första restriktioner i mars försökt att ligga i framkant för att ta ansvar för en minskad smittspridning. Tidigt stängdes alla publikplatser och stallbacken gjordes om till en strikt arbetsplats där endast de som har en arbetsuppgift att sköta släpps in. Vartefter restriktionerna i samhället lättats har också travsporten försiktigt öppnat upp delar av publikplats, dock har stallbacken konsekvent varit en strikt arbetsplats.

När regeringen nu föreslår tuffare regler kring allmänna sammankomster och offentliga tillställningar agerar även travsporten. Från och med 24 november gäller följande:

 • Publikplatserna stängs återigen.
 • Samtliga publika restauranger på travbanan hålls stängda under tävlingsdag.
 • Provlopp och bygdetrav ställs in.
 • Sedan tidigare har samtliga ponnytävlingar ställts in.
 • Travskolors Kurser för barn födda 2005 eller senare får genomföras. Samt övriga kurser för grupper mindre än 8 personer, vilket även gäller licenslopp.
 • Stallbacken är fortsatt en strikt arbetsplats som endast de med en arbetsuppgift tillåts beträda:
  • Funktionärer och övrig banpersonal.
  • Aktiva i form av tränare, skötare, kuskar och transportörer med starthäst. Chaufförer kan tillåtas efter överenskommelse med aktuell bana.
  • Ackrediterad media i form av journalister, fotografer och medarbetare på Kanal 75.

I övrigt fortsätter de särskilda instruktioner kring hygien och folksamlingar på stallbacken att gälla.

 

Övriga länkar

 

Publicerad fredag 20 november 2020.