Dragster och Inertial V75-vinnare i Halmstad

Åtta år gammal slog Dragster till och vann Gulddivisionen i Halmstad under lördagen. Över upploppet betvingade han storfavoriten Nadal Broline tillsammans med Erik Adielsson.
– Han är så otroligt grym. Jag känner superlycka och tacksamhet att få ta hand om den här hästen, sa skötaren Erika Karlsson, tillika sambo med tränaren Roger Malmqvist.


V75 avgjordes på Halmstadtravet och i Gulddivisionen fick vi se en vinnare som åtta år gammal gjorde sin 77:e start i karriären. Dragster har fått en nytändning i karriären och onekligen hittat storformen i höst och vinter. Efter att ha vunnit både försök och final i Silverdivisionen slog han nu till i guld, där han dock sedan tidigare har startat. Hästen serverades en fin resa av Erik Adielsson från spår nio i sprinterloppet. Samtidigt som Pastore Bob planenligt tog hand om ledningen och fått anföra i ett behagligt tempo för guldklassen. Inledningen blev 1.10 första 500 metrarna och man varvade på 1.12 med favoriten Nadal Broline utvändigt.

Erik Adielsson valde att sitta kvar i andraspår när Partizan Face vreds ut till anfall 600 meter kvar. När framförvarande Lionel även han vreds ut i tredjespår kunde Adielsson köra rakt fram genom sista kurvan. Pastore Bob gav upp vid upploppets början och Nadal Broline kopplade greppet. Men han kunde inte stå emot Dragster när denne kom farande och spelade ut speeden till slut. Dragster kopplade greppet och vann i säker stil på tiden 1.11,6/1640a. Nadal Broline höll bra till andraplatsen i andra starten efter sitt långa uppehåll. Men all heder till Dragster som tog sin tredje raka seger i V75 och som har sprungit in över en halv miljon kronor på de senaste fem starterna.

Den åttaårige valacken tränas av Roger Malmqvist på Jägersro och dennes sambo Erika Karlsson.
– Det här är mäktigt. Han är så otroligt grym, det har jag alltid tyckt, sa en överlycklig Erika Karlsson på stallbacken efteråt.
– Vi fick in honom som ettåring och har haft honom i sju år. Det är en otrolig resa som den här hästen har gjort och han har tagit ytterligare steg. Jag känner superlycka och tacksamhet att få ta hand om den här fina hästen. Han vill vara bäst och tävla, fortsatte Erika.

Och tillade apropå Dragsters nytändning.
– Vi har ändrat lite i träningsupplägget och det tror jag gör mycket. Han har fått träna mycket lugnare än tidigare och tränar väldigt försiktigt. Han håller sig fräschare nu. Det här betyder mycket för oss som inte har så mycket starthästar.

Ny V75-vinnare från Ola Karlsson

Jägersro-tränaren Ola Karlsson har fin form på stallet och presenterar sina hästar i bra författning varje gång. Han har haft fina framgångar på V75 under hösten och nu kom andra segern i V75 på kort tid. Det var Inertial i den femte avdelningen som skrällvann för Jörgen Sjunnesson efter en perfekt resa. Han låg fint med i rygg på ledande Neelix och hade fritt fram redan i sista sväng. Jörgen Sjunnesson väntade med att vrida ut vid upploppets början och inertial avgjorde i ett nafs när han fick chansen.

– Väldigt skojigt. Vi har haft den här hästen länge och fått utdelning nu. Hans styrka är att han går allt från 1600 meter till 3000 meter. Trots att han har kommit upp i klass och blivit äldre så blir han bara bättre och bättre. Det var den första hästen jag köpte av ”Tarzan” och jag gillar verkligen tekniken, sa Ola Karlsson.

Micke Carlsson Kanal 75/Anders Nilsson

Publicerad söndag 20 december 2020.