Vuxenkurser

Travsporten är en av få sporter som du kan börja med när du är vuxen och ändå utvecklas för att kunna tävla. Kurserna formas efter deltagarnas kunskap & utveckling. Inom travsporten kan man alltid utvecklas och bli bättre genom rutin & erfarenheter. Hos oss på travskolan får du redskapen för att ta klivet in i en fantastisk värld med spänning, kärlek & lycka. 

Jägersro Travskola följer Svensk Travsports kursplaner. För vuxen & ungdom erbjuder vi Kampanj/Prova-på-kurs och terminskurser i steg 1, 2 och 3. Vi har även licensutbildningar för att du ska kunna bli en aktiv kusk, montéryttare eller travtränare!

Hos oss ingår kursmaterial, lån av hjälm och säkerhetsutrustning. Medtag egna slitstarka kläder, handskar och skor (gärna med stålhätta). Vid sjukdom eller förhinder meddela er kursledare. Ogiltig frånvaro debiteras.

Vill ni veta mer? Kontakta utbildningsansvarig Anna Rogell, anna.rogell@jagersro.travsport.seeller 0736-738213

Vuxenkurs Steg 1 – Kampanjkurs ”gå 7 betala för 5”

Du behöver inte ha någon erfarenhet av hästar i den här kursen. Vi anpassar nivån efter din erfarenhet. Med duktiga ledare och säkra hästar får du lära dig att sela och köra travhäst, läsa av hästens signaler och givetvis hur man gör vid körningen av hästen för att vara ett samspelt ekipage.. Du kommer också att få veta mer om hur vardagen ser ut för de som jobbar i travsporten. Inga förkunskaper krävs. Kursen omfattar 7 tillfällen á två timmar, vi fortsätter sedan kursen med ytterligare 8 tillfällen för den som vill. Kursen är på onsdagar kl. 18.00 – 20.00 med start den 29 augusti.
Kurspris: 1 250 kr, 7 ggr, vid fortsättning med 8 ggr kostar det 2 000 kr

Vuxenkurs Steg 2

Fortsättningskurs: vi utökar med omkörningsövningar på de olika banorna. Tränar på olika tempon och positioner samt provar att köra med klocka. Vi går vidare med mer kunskaper kring travhästen och dess träning.
Kursen kräver förkunskaper motsvarande Vuxenkurs Steg 1, deltagaren bör vara 15 år eller äldre. Kursen är på lördagar kl. 11.00 – 13.00 med start den 18 augusti.
Kostnad: 3 000 kr, 15 ggr