Kurser Barn/Ungdom

Jägersro Travskola följer Svensk Travsports utbildningsprogram. För barn mellan 5-7 år erbjuder vi knattekurs. För barn och ungdomar från 7 år erbjuder vi märkeskurserna Järn – Koppar -Brons – Silver – Guld, och även licensutbildning för att få tävla i ponnytrav.

Hos oss ingår kursmaterial, lån av hjälm & säkerhetsutrustning. Medtag egna slitstarka kläder & skor (gärna stålhätta) samt kläder som är anpassa efter rådande väderlek. Om du får förhinder, sjukdom eller annat bör du meddela din kursledare snarast. I slutet av terminen kommer tillfällen där man kan köra igen de kursdagar där man har anmält giltig frånvaro. Oanmäld frånvaro debiteras.

Under året har vi sportlov, påsklov och höstlov. Dessa veckor fylls med roliga aktiviteter under dagtid och de ordinarie barn- & ungdomskurserna vilar. På sommaren arrangerar vi flera läger och prova-på.

Vill ni veta mer? Kontakta utbildningsansvarig Anna Rogell, anna.rogell@jagersro.travsport.seeller 0736-738213

Knattekurs

Knattekursen är för barn mellan 5-7 år. På ett lättsamt sätt får barnen lära sig om hästar, hästens utrustning, säkerhet i stallet, borsta/rykta etc. Barnen får tillsammans med ledare och kurskamrat hjälp att sela och köra. Körningen varvas med teori från böckerna Knatte 1 och Knatte 2.
Kursen är på söndagar kl. 13.00 – 14.30, start vid minst sex deltagare.

Kostnad:  1 260 kr, 6ggr

Järnkurs  Kampanjkurs ”gå 7 betala för 5”

Järnkursen är från 7 år och här kommer du att lära dig grunderna om hästens beteende och hur du sköter om den på ett säkert och bra sätt. Du får också lära dig grunderna om hästens utrustning och hur du selar och kör häst. Om du fortsätter terminen ut har du och din grupp lärt er så mycket att ni kan ta Järnmärket. Kursen är på söndagar kl. 14.00 – 16.00 med start 20 januari.

Kostnad: Kampanjkursen 1000 kr, 7ggr
Kostnad: resterande 10 ggr 1 800 kr, start 17 mars

Koppar

I kopparkursen bygger vi vidare på järnkursen och du får lära dig mer om hästens färger, tecken och raser. Du får också lära dig vad hästens olika kroppsdelar heter och det blir många nya körövningar. Kursstart augusti 2019.

Kostnad 3 400, 17 ggr

Brons

bronskursen får du lära dig att se om en häst är frisk eller sjuk och vad den kan ha drabbats av om den inte mår bra. Du får också öva på att visa häst för hand, hur du sköter om hästens utrustning på bästa sätt och så klart, massor av körning. Kursen är på lördagar kl 13.00-15.00, 19 ggr, start 19 januari.

Kostnad: 3 500, 19 ggr

Silver

I silverkursen får du lära dig hur du utfodrar och lastar hästar. Du får också lära dig om olika sätt att träna travhästar. I körningen får du börja köra mer självständigt och göra övningar med klocka för att lära dig tempobedömning. Kursstart augusti 2019.

Kostnad: 3 400 kr, 17 ggr

Guld

Guldkursen är förberedande för den som önskar vidare till ponnylicensutbildningen. Du får lära dig reglerna för att köra på tävlingsbanan och hur du förbereder både dig och hästen inför tävling. Du får lära dig vad tävlingshästen kan ha för specialutrustning både för sulky och Monté samt köra en hel del i tävlingssulky. Kurstart hösten 2019.

Kostnad: 3 400kr, 17ggr

Körkurser ponny

Körkursen är för barn från 10 år och som innehar kör/montéponnylicens. I denna kurs får du fördjupade kunskaper om travhästens vård och träning, träningsplanering, praktisk träning av travhäst, travhästens skador och sjukdomar, hästens hovar och skor samt kring tävling med travhäst.
Det finns möjlighet att variera kursens innehåll utefter deltagarnas mål. Om du har egen häst får du gärna använda denna och utveckla er tillsammans. Kursen är på måndagar kl 17.30-20.00, 19 ggr, start 14 januari.

Kostnad: 4 540 kr (2 000 kr med egen ponny).

Undomskurs, kör- och monté
En överegångskurs från ponnytrav till stor häst där vi använder både ponny och stor häst i utbildningen.
Kursen blir innehållsmässigt en kombo av körkusr för båda diciplinerna med mest inriktning på storhästtravet.
Förkunskaper: goda kör/hästkunskaper inom ponnytravet och för den som vill gå monté krävs goda ryttarkunskaper.
Kursen är på torsdagar kl 17-30-20.00, 19 ggr, start 17 januari
Kurspris: 4 540 kr


 

Viktigt! Läs detta innan ni anmäler.
Avbokningsregler för samtliga kurser på Jägersro travskola vid köp via webbshoppen:
 1. Anmälan är bindande för kursbokaren/deltagaren så snart bokningen/betalningen är genomförd.
 2. Vid förhinder kan så kallad igenkörning ske i mån av plats. Se separata regler nedan.
 3. Jägersro travskola har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej.
 4. Inga återköp accepteras, vid uppvisande av giltigt läkarintyg erhåller man tillgodokvitto som är giltigt 1 år för Jägersro travskolas kursutbud.
 5. Samtycke till fotografering och filmning. Samtycke innebär att bilder och filmer kan publiceras på deltagare på internet och i trycksaker för att användas i informations- och utbildningsmaterial om, samt marknadsföringsmaterial av, travsporten och/eller travskoleverksamheten under obestämd tid.
 6. Jag accepterar eventuella justeringar av kursdagar under kursens gång.
Regler för igenkörning och avbokning
 • För att få köra igen icke utnyttjat kurstillfälle ska du meddela oss din avbokning senast 24 timmar innan kurstillfället. Om du skulle missa tidsgränsen för avbokning är vi, för hästarnas skull, glada om du ändå meddelar oss så att vi kan planera hästarnas gångtider på bästa sätt.
 • Avbokad lektion ska köras igen under samma termin.
 • Avbokar man sin igenkörningstid, eller uteblir från sin bokade igenkörningstid, är igenkörningen förbrukad.
 • Av säkerhetsskäl och försäkringar är det inte tillåtet att sätta in ersättare.
 • Teorilektion kan ej tas igen.
Kontaktperson: Anna Rogell
040-671 82 77