Travskolan

Jägersro Travskola

Via travskolan kan du på ett enklare sätt komma in i travsporten och lära dig mer om hästar och travsport. Våra kurser och utbildingar kan ta dig en god bit på vägen som aktiv inom sporten samtidigt som vi har fartfyllda spännande aktiviteter för dig som vill få en hästnära upplevelse vid något enstaka tillfälle.

Vi håller till inne på Jägersros stallbacke i stall 9 där vi har stort stall samt alla faciliteter för en trevlig tillvaro. I vår tjänst finns ponnyer och hästar som är väl anpassade för verksamheten samt erfaren personal och duktiga ledare.

Förutom löpande kursverksamhet erbjuder vi kortare kurser, prova-på, företagsaktiviteter (huvudsak dubbelsulkyköring), barnkalas och fördjupningskurser.

Många av våra aktiviteter sker i samarbete med Malmö stads fritidsförvaltning och Studieförbundet vuxenskolan.

För bokningar, anmälningar eller frågor
Kontakta Utbildningsanvsariga Anna Rogell 040-671 82 77, anna.rogell@jagersro.travsport.se

Kom in i matchen!

Vill du  komma närmre hästen och känna farten?
Landets travskolor erbjuder kurser för både barn och vuxna på olika kunskapsnivåer.
Just nu får du 7 stycken 2-timmarslektioner till priset av 5!
Under kursen får du lära dig att sela och köra häst varvat med kunskaper om hästens anatomi, beteende och skötsel i stallet.
Välkommen till travsporten!

Anmälan till Anna Rogell via anna.rogell@jagersro.travsport.se 040-671 82 77


 

Kurser Barn/Ungdom

JägersroTravskola följer Svensk Travsports utbildningsprogram. För barn mellan 5-7 år erbjuder vi knattekurs. För barn och ungdomar från 8 år erbjuder vi märkeskurserna Järn – Koppar -Brons – Silver – Guld, och även licensutbildning för att få tävla i ponnytrav. Man kan även fortsätta i kursverksamheten efter ovanstående utbud och på så vis få möjligheten att tävla med våra travskoleponnyer.

Hos oss ingår kursmaterial, lån av hjälm & säkerhetsutrustning i kursavgiften. Medtag egna slitstarka kläder & skor (gärna stålhätta). Betalning för kursen sker genom inbetalning till Skånska Travsällskapets bg 641-4494, ange ditt namn och ”travkurs” vid betalningen. Om du får förhinder, sjukdom eller annat bör du meddela din kursledare snarast. I slutet av terminen kommer tillfällen där man kan köra igen de kursdagar där man har anmält giltig frånvaro.

Under året har vi sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov . Dessa veckor fylls med olika läger och roliga aktiviteter medan de ordinarie barn- & ungdomskurserna vilar. För övriga röda dagar prata med er kursledare.

Kursutbud under våren 2018

 

Bronskurs
Ytterligare en pinne upp på kunskapsstegen i både häst och körkunskap.
Startar hösten 2018

Guldkurs
En kurs som förbereder dig inför ponnytravlicens för den som vill det.
Startar hösten 2018