tis 13 feb 2018

V64

 • Spelformer:
 • Dagens Dubbel,
 • V3,
 • V4,
 • V64,
 • Trio,
 • Tvilling,
 • Vinnare,
 • Plats

V64

 • Spelformer:
 • Dagens Dubbel,
 • V3,
 • V4,
 • V64,
 • Trio,
 • Tvilling,
 • Vinnare,
 • Plats
Eldflamma

Värmningar

4 Swish Lane lugnt framför långvagn och bara bra. Pratade med PU på stallbacken och han var tydlig med taktiska, vilket innebär mer offensiv från start för att komma före värsta konkurrenten 7 Ulrika Highness.
7 Ulriika Highness laddad i bakvarv.

1 Dynamit Sand lugna bakvarv, tufft vinna.
8 Dyolo In inga farter, inga fel.
9 Morgan Atlas bara lugnt i bakvarv.
10 Lillaxel som vanligt i låga tempon.
12 Provst Meyer bara lugnt, allt.

1 Pokemon Ås lugna farter och visade allt väl.
2 Falk On Hill som vanligt fin framför långvagn med TOE.
3 Hades Håleryd lugnt framför långvagn, inga fel.
5 RubaCuori Alca allt väl i bakvarv.
7 Silver Annie som vanligt i avslutningen.
8 Rio Grande inga fel i låga farter.
9 Mitos Gold som vanligt med TU.

1 Maryland såg pigg ut framför långvagn, kvällens stallskrik!
2 Pearl Face såg bara bra ut och ett outsiderbud enligt Lindgren.
3 Valnes Filippa laddad i bakvarv.
5 O.Boy Face lugna rätvarv, allt väl.
6 Saliga 17/300 i bra stil, två lopp i kroppen, tidigt bud med säker kusk.
7 Seven O.M. 17/300 och visade allt väl, lättas till ikväll.
8 Scorpion Kiss offensivt, givet bud!
12 New Future lugnt framför långvagn och allt väl.

1 R.G.´s Thunderbolt inga farter, Ola ligger lågt, vinner ej.
2 Seyffenstein bara bra i avslutningen.
3 Rocky Egedal lugnt och fint, som vanligt.
4 Stay Alert lugna bakvarv och allt väl.
5 British Steel laddad i avslutningen, skrällbud på nytt.
8 Pajas Face allt väl i bakvarv framför långvagn.

3 Direktör AM ser som vanligt mäktig ut.
7 Vekas Godlwing lugna bakvarv, rycktussar för andra gången, TK ligger tvärlågt.
9 Quiz Töll laddad i bakvarv, ser formstark ut trots avsaknaden av lopp.
10 Just Wait And See laddad i avslutningen med Kevin, skrällbud att se upp med.

Försnack

Plock och V64-funderingar!

Ikväll är det premiär för V64 PLUS på Jägersro.
Eller SUPER-TISDAG, om ni så vill.
Men inget av dessa uttryck är väl godkända, så vi får väl se hur vi benämner dessa (super)dagar framöver.
Men oavsett. Tacksamt nog fick vi lite hjälp på vägen av Solvalla för en vecka sedan. Ingen utdelning på sex rätt och därmed fem miljoner extra i kvällens sexrättspott!

Sportsligt då?
Tja, jag kan väl villigt erkänna att jag hade väntat mig lite mer. Tre lopp med 60.000 kronor i förstapris och lika många med 50.000. Tjejerna i montéloppet, tillika V64-2, krigar om just 50.000, vilket säkert lär kittla lite extra.

Förra veckan?
…blev till succé, tipsmässigt sätt!
Full pott på andelsspelet vilket gav drygt 22.000 kronor och närapå 1500/andel. Det var en hel del glada tillrop när jag gick från vinnarcirkeln efter sista loppet och det värmer såklart alltid extra. Glädjande också att restaurangen fortsatt var välbesökt och över 700 i publik är inte illa.

Gjorde ett kort gästspel på Granliden i fredags, ni vet där Joakim Lövgren utgår ifrån. Såg när broder Tommy skodde Jairo och han var tydlig med att det var en V75-finalvinnare som han förberedde och så rätt han fick. Och så bra han var igen, Jairo. Lite flyt i inledningen då man hittade ner i tredje utvändigt och sedan var det aldrig något snack. Mot guld, såklart!
Ännu en seger till Jägersro i lördags och då genom Mats Rånlunds Olle Rols. I sulkyn satt som vanligt Peter Ingves och sättet man vann på imponerade på nytt.

Guld till Kalla.
Silver till Samuelsson.
Och under dagen ett nytt guld, denna gång till Nilsson.
Vi har haft en bra inledning på OS, håll i nu Sverige!
Över till kvällens analys, häng på!

ULRIIKA HIGHNESS ÄR LOPPETS ROLIGA IDÉ!
V64-1: 4 Swish Lane har blivit stabil och ståtar nu med tre raka segrar. Lär tvingas göra jobbet, vilket kan bli övermäktigt sett till snacket jag hade med Lars Brindeborg om 7 Ulriika Highness.
– Hon drog inte en suck efter loppet senast och att det bara är tio dagar mellan starterna har därför ingen betydelse. Det gäller att komma före Swish Lane från start för resten lär väl söka en rygg? Jag kommer i alla fall att be Roger vara aktiv i början, vi har aldrig laddat med henne men känslan är att det finns startsnabbhet. Jag vill inte sticka ut hakan alltför mycket, men jag tror mycket på min häst, säger Lars Brindeborg.
Närmare 80% på favoriten kontra 15% på Ulriika Highness gör det givet att välja sida och jag spikar fräckt emot den STORA favoriten, i alla fall på det lilla systemet. På det storra fegar jag och väljer att dubbla. Thomas Uhrberg ligger aningen lågt med 2 Kendra Silvio som har fin fart, men som inte är helt enkel av sig. Hade krafter kvar på V75 senast, vilka kan komma väl till pass ikväll. 5 Twin Peaks och 6 Croquet Rose är andra bud om man väljer att strecka på ytterligare, men för mig blir det alltså två streck.

TOUR DE FRANCE ELLER SKRÄLL?
V64-2: Ett montélopp med hela 50.000 kronor till vinnaren och detta kan bli sevärt. 7 Tour De France blir favorit och det köper jag. Inledde lovande, men blev sedan skadad och det tog tid att komma tillbaka. Har tänt till under sadel och senast handlade det om ledning efter 700 meter och enkel seger. På start streckar jag 2 Lee Sånna som vore extra intressant att se i ledningen. 6 Miss May och 8 Dyolo In gör favoriten sällskap från andravolten varpå kvartetten 10 Lillaxel, 12 Provst Meyer, 14 Suit And Tie och 15 Sylvester D.K. kompletterar.

MOT SPETS OCH SEGER, GIVEN SPIK!
V64-3: 2 Falk On Hill blev överflyglad i första sväng senast men kunde sedan kliva fram och återta ledningen. Hade inget svar mot Tudor Kronos till slut, men höll ändå bra.
Helena Burman har fortsatt stallform och kan räkna in ännu en vinnare under kvällen…
– Han fick stryk av en bra häst senast, men det är inget att skämmas över då Tudor Kronos är en väldigt kapabel häst. Han känns fortsatt bra i jobben inför denna start och uppgiften ser passande ut. Vår häst är ju snabb från start och trivs över kort distans. Det lär bli full laddning och det är inte aktuellt med några ändringar, säger Tobias O Eriksson.
Jag tycker att loppet ser utskrivet ut och väljer att spika. Men för er som vill gardera finns det givetvis att välja på. 1 Pokemon Ås har läget och är en ständig outsider. 3 Hades Håleryd har ett lopp i kroppen och alla som följer dessa rader vet min kärlek till 9 Mitos Gold.

Maryland är draget i ett öppet amatörlopp!
V64-4: Ett amatörlopp där jag lyfter fram en kul idé och detta i form av 1 Maryland!
– Maryland var ruskigt bra på Åby senast och känns rejält uppåt senast. Vi körde då med jänkarvagn för första gången i min regi och det gav effekt. Läget blev bästa tänkbara och härifrån är det läge för ledning från start till mål. Inga ändringar och jag är förhoppningsfull, säger Mikael Pilenberg.
Du har även 9 Right Or Wrong till start, hans möjligheter?
– Han satt fast med rubbet kvar senast. Blev då överkörd från början och dessutom nertryckt på innerspår, men kändes sedan kanonfin. Läget blev bästa tänkbara och kusken får köra på chans för att sedan ta vad som bjuds. Letar man en skräll ska han med på kupongen.
2 Pearl Face har inte startat på ett tag varför formen är svårbedömd. Har jobbat 17,5/1600 meter och känns fin enligt Lindgren som ändå ligger aningen lågt.6 Saliga har fart och en säker kusk i Joakim Lövgren och är tidig liksom 8 Scorpions Kiss.
– 8 Scorpions Kiss har inte startat på ett tag och kan säkert behöva loppet. Han fick en träningsperiod och har jobbat 1.15 ett varv som snabbast. Känns fin och gör säkert ett bra lopp, men att vinna kan ändå bli tufft. Det är vinklad vinge på Jägersro och kusken får testa från start, säger Lars I Nilsson.
Jag tar även med 5 O. Boy Face, 7 Seven O.M. (ska lätts rejält i balansen), och 12 New Future.

PAJAS FACE HAR BRA SPETS- OCH SEGERCHANS!
V64-5: 8 Pajas Face har ingen seger i raden, men ikväll kan det vara dags att ändra på det.
– Han hade jag förberett lite dåligt inför näst senast. Senast var han ett steg närmare formen och då han hängde på bra som fyra. Han möter hästar som han bör kunna slå och då hästen är snabb ut och trivs bäst med tätkänning får Christoffer testa från start. Han har ju dessutom lite respekt med sig, vilket ofta är tacksamt. Jag ser detta som min bästa chans inom V64, avslutar Lars I Nilsson.
3 Rocky Egedal plussade jag för senast och det skulle visa sig stämma. Har hittat tillbaka till full form och ses åter som ett hett segerbud. Jag tar även med 4 Stay Alert som är åter efter en sejour i Frankrike. Blixtrar emellanåt till med ruggiga prestationer och är i allra högsta grad aktuell.
– R.G.´s Thunderbolt har jobbat 1.14/1600 meter och känns okej. Men det fattas till formen och han trivs dessutom bäst utan skor. Vi är med för att starta igång honom och min häst känns inte het för spelarna ikväll, säger Ola Samuelsson.

ÖPPEN AVSLUTNING OCH JAG STRECKAR PÅ!
V64-6: Johan Untersteiner är i Thailand, men förstemannen Peter H Sjöberg har järnkoll på stallets två hästar i kvällens DD- och V64-avslutning.
– 6 Piper Pagadi är inte så tokig och läget är spännande, visst vore det extra intressant om han skulle kunna nå ledningen.
– 11 Cantona America är ändå den hetare av våra två, en häst som ska hålla till på V75 och med lite tur ska han ses med bra chans.
9 Quiz Töll gillas skarpt, men hur är formen, Thomas Uhrberg?
– Knappast på topp, men hon känns jäkligt fin och det ska bli kul att tävla med henne igen. Minn häst är bäst med ett lopp i ryggar och så blir givetvis taktiken för att sedan ta vad vi kan till slut.
1 Rodick Broline har nu ett lopp i kroppen samt ett plusläge. 2 Racing Ribb kommer med två raka och här låter det fortsatt uppåt.
– Han känns bra i jobben, inte minst i fredagens finslipande på rakbanan. Det är lite passgång i volten, men spår två passar då man bara kan skicka iväg honom. Han går precis som på slutet och ska räknas, säger Lutfi Kolgjini.
3 Direktör Am är likaledes tidig.
– Han är behandlad i knäna och har fått en träningsperiod. Jag är inte glad för att starta med skor bak, men det är ändå läge att testa honom. Trots volt blir det jänkarvagn samt en vänsterstång och satsar jag offensivt. Han är snabb ur volten och kommer vi till ledningen så släpper han inte gärna någon förbi sig och då stiger såklart chansen. Jag förväntar mig att han gör ett bra lopp, men om det räcker till seger är ändå svårt att säga, avslutar Mikael Pilenberg.
Jag tar även med 7 Vekas Goldwing som har lopp i kroppen och ikväll blir det såväl ett halvstängt huvudlag som rycktussar, vilket blir för andra gången.

Lilla V64-förslaget, 1536 rader/kronor
V64-1: 7 (4-2)
V64-2: 2-6-7-8-10-12-14-15
V64-3: 2 Falk On Hill
V64-4: 1-2-5-6-7-8-9-12
V64-5: 3-4-8
V64-6: 1-2-3-6-7-9-11-13

På det STORA V64-förslaget dubblar jag med favoriten i V64-1 och därmed 3072 rader/kronor
V64-1: 4-7
V64-2: 2-6-7-8-10-12-14-15
V64-3: 2 Falk On Hill
V64-4: 1-2-5-6-7-8-9-12
V64-5: 3-4-8
V64-6: 1-2-3-6-7-9-11-13

Försnack
Anders Nilsson